TRANSFERI

Bendtner u Juventusu, Tevez u West Hamu... Ovo su najčudniji nogometni transferi

Foto: Getty Images

NIKAD ne treba podcijeniti sposobnost nogometa da nas iznenadi. Tijekom godina je SunSport ispratio cijeli niz čudnih transfera. Na primjer, bilo je nogometaša koji su glamurozne dane zamijenili karijerom u Barnetu ili onih za koje su bili zainteresirani takozvani veliki klubovi, da bi na kraju završili u manjim sredinama. U svjetlu povezivanja Barnsleyja s Marijom Balotellijem, SunSport donosi najneobičnije transfere dosad.

Nicklas Bendtner

Posljednjeg dana prijelaznog roka, u kolovozu 2012. godine, Juventusu je nedostajao centarfor. No čak i Arsenalovi navijači, kojima su dosadili Bendtnerovi nestašluci izvan terena, bili su šokirani interesom talijanskog velikana za danskog napadača. Posebice zbog toga što se prethodne sezone nije iskazao na posudbi u Sunderlandu. To nije odvratilo Juventus od kockanja s Bendtnerom, ali ozljede su ga ograničile na samo 11 nastupa u kojima nije uspio postići nijedan gol. Ne iznenađuje da ga talijanski prvoligaš nije odlučio otkupiti.

Embed from Getty Images

Bojan Krkić

Bivši nogometaš Barcelone bio je utjelovljene pitanja - može li biti uspješan kišnog utorka navečer u Stokeu? Jednostavan odgovor je - ne može - unatoč tome što je Bojan proveo nekoliko sezona u Stokeu. Mark Hughes je za 1,8 milijuna funti 2014. godine zaključio iznenađujući transfer igrača koji je svojedobno bio označen kao sljedeći Messi.

"Svatko tko poznaje europski nogomet poznaje i njega kao igrača, a činjenica da svoju budućnost vidi u Stoke Cityju je zaista uzbudljiva", rekao je Hughes. U 82 utakmica postigao je 16 golova i potom je 2019. godine poslan u momčad MLS-a Montreal Impact.

Embed from Getty Images

Tevez i Mascherano

Jedan od najsmjelijih dvostrukih transfera u povijesti Premier lige. Nije ni čudo da je West Hamov trener Alan Pardew imao široki osmijeh prilikom njihova dovođenja. Argentinski dvojac došao je iz Corinthiansa, ali je u West Hamu ostao samo jednu sezonu. Tevez je otišao u Manchester United, a Mascherano je potpisao za Liverpool. Tevez se upisao u povijest postigavši pogodak kojim je West Ham ostao u Premiershipu. Kasnije je Pardew otkrio da je od uprave zapravo samo zatražio da dovedu Jamesa Milnera.

Embed from Getty Images

Luther Blissett

Gostujući navijači okrutno su ga nazvali Luther Miss it (Luther Promašaj), ali Blissett je Watfordova legenda i njegov najbolji strijelac u povijesti. Nakon što je bio najbolji strijelac First Divisiona 1983. godine, AC Milan platio je milijun funti da bi ga doveo u Italiju. Ali Blissett se nije snašao i u 30 nastupa postigao je samo pet golova. Pritom nije bio zadovoljan ni prehrambenom ponudom: "Koliko god novca imaš ovdje, čini se da ne možeš dobiti Rice Krispies".

Embed from Getty Images

Edgar Davids

Jedan od najboljih veznjaka svoje generacije šokantno je završio u Barnetu. Radi se o bivšem nizozemskom reprezentativcu koji je s Ajaxom osvojio Ligu prvaka, a tijekom zvjezdane karijere igrao je za Milan, Juventus, Inter i Barcelonu. Nakon igranja za Tottenham i Crystal Palace, 2012. godine ostao je živjeti u sjevernom Londonu i postao je igrač-trener četvrtoligaša Barneta.

Međutim, imao je problema s disciplinom na terenu, u prvih osam utakmica sezone 2013./2014. triput je bio isključen, a u svakoj utakmici dobio je barem jedan žuti karton. Njegova bizarna trenerska karijera dobila je novi zaokret nakon što je odlučio nositi dres s brojem 1, inzistirajući da će pokrenuti trend da veznjaci nose taj broj. Dao je ostavku 2014. godine.

Embed from Getty Images

Fernando Hierro, Youri Djorkaeff i Jay Jay Okocha

Nema sumnje da je Sam Allardyce imao velike planove za Bolton Wanderers. Iako su bili na zalasku, od 2002. do 2004. godine, legenda Real Madrida Fernando Hierro, svjetski prvak s Francuskom Youri Djorkaeff i izuzetno nadareni Jay-Jay Okocha istodobno su igrali za Bolton. Okocha je došao iz PSG-a bez odštete i uskoro je postao miljenik navijača. Djorkaeff je postigao impresivan 21 gol u 87 utakmica kao veznjak, potaknuvši interes Manchester Uniteda i Liverpoola. Hierro je kao 37-godišnjak završio karijeru u Boltonu.

Embed from Getty Images

Roberto Mancini

Mancini je imao zvjezdanu karijeru u Sampdoriji, osvojivši Serie A, četiri Coppa Italije i Kup pobjednika kupova. Tri godine proveo je u Laziju, ali nitko nije mogao predvidjeti što će se dogoditi sljedeće. Mancini je došao na posudbu u Leicester City Petera Taylora te debitirao 2001. godine protiv Arsenala s 36 godina. Međutim, nije uspio odigrati svih 90 minuta u samo pet utakmica za Leicester. Njegov ugovor raskinut je u veljači, kad je Mancini odlučio da želi trenirati Fiorentinu.

Embed from Getty Images

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.