MMA

Bellator priprema revanš najbolnijeg Fedorovog poraza

Foto: Instagram Screenshot

FEDOR Emelianenko jedan je od najvećih MMA boraca svih vremena. Ruski borac bio je neosporni kralj Pridea više od sedam godina i činio se nepobjedivim.

Ipak, dolaskom u SAD stvari su se jako promijenile. Fedor je bio veliki favorit protiv Fabricija Werduma, brazilskog majstora jiu-jitse koji je dvije godine karijere proveo u Zagrebu kao Cro Copov trener za tu vještinu. Werdum je priredio veliko iznenađenje i polugom na ruci natjerao Fedora da tapka, što mu je bio prvi "pravi" poraz u karijeri.

Naime, Fedor je izgubio jednom u Japanu još 2000. godine od Tsuyoshija Koshake zbog toga što je dobio udarac nakon kojeg liječnici nisu mogli zaustaviti krvarenje. Naknadno je utvrđeno kako je Koshaka Fedora udario laktom što je bio nedozvoljen udarac u Prideu te je Fedor sasvim nezasluženo upisao poraz.

Werdum je kasnije postao i prvak UFC-a, a naslov prvaka oduzeo mu je Stipe Miočić. Werdum je prije mjesec dana svladao Alexandra Gustafssona što mu je bio posljednji meč u UFC karijeri. Fedor je s druge strane već nekoliko godina u Bellatoru, drugoj najboljoj američkoj organizaciji. Bellator koristi njegove posljednje godine kao svojevrsnu oproštajnu turneju u kojoj mu dogovaraju borbe s drugim veteranima.

Fedor je za portal MMA Junkie potvrdio kako je iznimno zainteresiran za borbu s Werdumom: "To je nešto što ja želim. Ne znam razmišljaju li fanovi tako, ali mogli bismo to dogovoriti."

Isti portal odmah je kontaktirao i predsjednika Bellatora Scotta Cookera kojem se takva ideja sviđa: "Ako Fedor to želi, ako ga peče taj poraz, zainteresirani smo za tu borbu. Ionako smo zainteresirani za Werduma, ako Fedor želi tu borbu, trudit ćemo se ispuniti mu želju."

Fedor je svoju posljednju borbu također dobio. Bilo je to prije osam mjeseci kada je tehničkim nokautom svladao još jednog veterana Pridea, Quintona Jacksona.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.