TRANSFERI

Barcelona ga je lani kupila za 20 milijuna eura. Sada ga vraća Ajaxu

Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

SERGINO DEST došao je u listopadu prošle godine iz Ajaxa u Barcelonu uz odštetu od 21 milijun eura. Samo godinu dana kasnije Barcelona ga vraća u klub iz kojeg ga je u kupila, u zamjenu za drugog Ajaxovog desnog bočnog.

To je tri godine stariji (24) Noussair Mazraoui. Španjolski i nizozemski mediji pišu da je sve dogovoreno oko ove zamjene i da se njena realizacija očekuje idućeg mjeseca, nakon početka zimskog prijelaznog roka. 

Barcelona je imala velika očekivanja od Desta, ali on je, osim dobrog centaršuta, driblinga i udaraca, pokazao i velike propuste u defenzivi. Zato ga je Koeman prvo kritizirao, a onda prekomandirao na desno krilo, dok je kod novog trenera Xavija ispao iz prve momčadi nakon još jedne javne kritike i zamjene na poluvremenu poraza od Bayerna za povijesni debakl u Ligi prvaka

Grafika: Sofascore za IndexSport

Bez obzira na to što ga je skupo platila i što ima ugovor do 2025., Barcelona se Desta želi riješiti dok još sjajno figurira na tržištu jer ga Transfermarkt procjenjuje na 30 milijuna eura. 

Devet milijuna manje vrijedni Mazraoui nezamjenjiv je u Ajaxu, ali želi otići iz kluba s kojim ga ugovor veže još samo pola godine. Jasno je da Barceloni prijeti ostanak bez ključnog igrača i ikakve naknade za njega, a povratkom Desta dobila bi kadrovsku kompenzaciju i igrača koji se vraća u matični klub.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.