Barca ga je ukrala Romi, a onda brzo bez njega ostala: Morao sam otići

Foto: EPA

Barcelona i Real Madrid od 21 sat igraju uzvratnu utakmicu polufinala Kupa kralja. Katalonci će u njoj pokušati obraniti 1:0 iz prve utakmice i priključiti se Osasuni, prvom finalistu ovosezonskog natjecanja. Posljednji put kad su Barcelona i Real Madrid međusobno igrali polufinale Kupa kralja, Barcelona je bila uspješnija s ukupnih 4:1. Bilo je to u sezoni 2018./19.

Gol u utakmici igranoj u Barceloni zabio je tad Malcom, brazilski as kojeg je Barcelona dovela iz Bordeauxa za 41 milijun eura ili, točnije, "ukrala" ga Romi, s kojom je imao dogovoren transfer. Trebao se pojaviti u Rimu, čekalo ga se, a on je sletio u Barcelonu. Brzo je iz nje otišao, ali ne prije no što je ostavio trag u El Clasicu.

U prvoj utakmici zabio je u remiju 1:1, a u drugoj je Barcelona slavila u Madridu 3:0 i izborila finale. Malcom, danas igrač Zenita iz St. Peterburga, prisjetio se tog ogleda i svoje kratke karijere u Španjolskoj. Priznao je da je otišao a da nikad nije dobio pravu šansu.

Malcom: Morao sam otići

"Mislio sam da će taj gol promijeniti moju situaciju, no ništa se nije dogodilo. Zato sam morao otići. Znao sam da ću iskoristiti šansu kad mi se ukaže i tako je i bilo. Bio sam mlad, želio sam igrati i mislio sam da zaslužujem minutažu, a davalo mi se pet ili 10 minuta po susretu. Nisam se predavao, uvijek sam želio biti najbolja verzija sebe", prisjetio se.

Barcelonu je tad vodio Ernesto Valverde. Malcom je siguran da zna zašto on i trener nikad nisu "kliknuli".

"Ne možete udovoljiti svakome. Nije mi davao puno prilika, morao sam to prihvatiti i nastaviti raditi. Nije me želio, htio je Williana. Nije mi ni dopustio da mu pokažem da vrijedim. Nisam bio njegov izbor i to sam morao platiti", rekao je.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.