TRANSFERI

Athletic: Nadrealno. Gerrard preuzima najvećeg Liverpoolovog rivala?

Foto: Action Images / Darren Walsh

CARLO ANCELOTTI iznenada odlazi iz Evertona i to tako da se vraća u Real, koji je ostavkom također povratnika Zinedinea Zidanea ostao bez trenera.

Naravno, tako bez trenera ostaju i Toffeesi, a Athletic piše da upravo traje sastanak njihove uprave na kojem se novi trener bira između šest kandidata.

Oni su Paulo Fonseca, koji odlazi iz Rome kako bi napravio mjesta za Mourinha, zatim Erik ten Hag iz Ajaxa te dva bivša trenera Evertona: Roberto Martinez, koji je sada izbornik Belgije, i David Moyes, trener West Hama.

Međutim, tu su još, i to Athletic ističe kao "nadrealno", i dvije legende Liverpoola, najvećeg rivala Evertona.

Rafael Benitez i Steven Gerrard, ključni ljudi Liverpoolove nezaboravne europske titule 2005. Španjolac je pola godine bez posla, a zadnji klub koji je vodio bio je kineski Dalian. Menadžer Liverpoola bio je od 2004. do 2010. Zanimljivo, kada je Florentino Perez u proljeće 2015. dao otkaz Ancelottiju, zamijenio ga je upravo Benitezom. Međutim, on je u klubu iz rodnog grada izdržao tek pola godine. 

Gerrard (41) je 20 godina mlađi od svog bivšeg trenera Beniteza i na početku je trenerske karijere. Treća sezona u Rangersima bila mu je najuspješnija. Vodio je klub do škotskog naslova, kojim je prekinuto desetljeće dominacije Celtica. Everton ga želi za trenera iako je simbol Liverpoola u kojem je proveo 26 godina. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.