As: Barca dovodi igrača koji je za nju 2011. odigrao jednu ligašku utakmicu

Foto: Profimedia

NE DOGODI li se neko veliko iznenađenje i dogovoreni posao propadne u posljednjem trenutku, Oriol Romeu postat će novi igrač Barcelone. Javljaju to španjolski mediji otkrivajući rješenje Barce na poziciji defenzivnog veznog, istoj onoj s kojom se povezivao Marcelo Brozović.

Hrvatski reprezentativac imao je ponudu španjolskog prvaka, no odlučio se za unosniju opciju i odlazak u Saudijsku Arabiju. Umjesto s Pedrom i Gavijem, igrat će se Cristianom Ronaldom nakon što je prihvatio, pisao je Fabrizio Romano,  godišnju plaću od 27-28 milijuna eura.

As posao naziva transferom s daškom romantike, podsjećajući da je Romeu bio izdanak Barcine nogometne škole i član njenog B tima koji je u sezoni 2010./11. odigrao tek devet ligaških minuta za klub. U istoj sezoni nastupio je u utakmici tamošnjeg Superkupa protiv Seville i ta dva nastupa njegova su jedina za katalonskog velikana.

S Chelseajem je bio osvajač Lige prvaka

Navodi se da je nekoliko igrača kandidiralo za tu poziciju, među njima i hrvatski reprezentativac, no da je Romeu na kraju ispao taj koji dolazi.

Nakon odlaska iz Barcelone 2011. Romeu je igrao za Chelsea, Valenciju, Stuttgart, Southampton i Gironu. Najveći dio karijere proveo je kao igrač Southamptona, za koji od 2015. do 2022. odigrao 256 utakmica. S Chelseajem je u sezoni 2011./12. bio osvajač Lige prvaka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.