Uplakani Argentinci razbili europsku dominaciju - Katić: Mladi smo i neiskusni

MLADE hrvatske košarkaše koji su na U-19 SP-u u Latviji pobijedili jaku Litvu i SAD, zaustavili su Argentinci senzacionalnom pobjedom 81:76 u utakmici u kojoj nisu ispuštali vodstvo.

> Video: Argentinci pomeli Hrvatsku i prošli u polufinale SP-a

Hrvatska je bila nemoćna, a Šarić i Katić su svojim koševima uspijevali tek držati korak za košarkašima Argentine koje je predvodio odlični Garino koji je s 21 košem osigurao da u polufinalu Svjetskog prvenstva ne budu samo europske momčadi.

Garino: Nitko nije vjerovao u nas, pa ni mi sami

"Jako smo sretni! Ovo je vrlo uzbudljivo, nitko nije vjerovao u nas, niti mi sami nismo vjerovali. Stvaramo povijest i zato smo jako sretni", rekao je Garino kroz suze nakon utakmice.


"Znali smo kako odigrati, kemija u momčadi je odlična. Tri godine smo zajedno i osjećamo se kao obitelj. Napravit ćemo sve da osvojimo naslov prvaka. Bit će teško, ali nadamo se da možemo postati sljedeća zlatna argentinska generacija", kazao je Garino.

Hrvatska protiv Australije za plasman


Uz Darija Šarića, Hrvatsku je predvodio Toni Katić koji je pred kraj utakmice izašao zbog ozljede.

"Mišić me jako bolio i ne znam hoću li moći igrati protiv Australije. Dok sam ubacivao loptu nekako sam ga istegnuo", rekao je Katić koji je za Fibinu stranicu prokomentirao slabu predstavu svoje momčadi.

"Mladi smo i neiskusni. Puno je neiskustva u mojoj momčadi. Mislim da smo se malo preplašili ovaj put. Nisam sretan s postignutim rezultatom na ovom natjecanju. Odigrali smo neke odlične utakmice, ali i neke vrlo loše. Kao da smo na toboganu", rekao je Katić.

Hrvatska protiv Australije igra za plasman od 5. do 8. mjesta. U drugoj utakmici sastaju se SAD i Poljska. U polufinalu Srbija igra protiv Argentine, a Rusija protiv Litve.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.