Andy Sertich novo veliko pojačanje KHL Medveščaka

MEDVEŠČAKOVIM službenim ulaskom u prestižnu austrijsku ligu EBEL u Zagreb uz Tonija Bezinu stižu nova 'ledena pojačanja', među kojima su Andy Sertich i Robert Kristan.

Uz zahtjevne pripreme za nadolazeću hokejsku sezonu, u kojoj će zagrebački klub KHL Medveščak zaigrati u prestižnoj austrijskoj ligi EBEL (Erste Bank Eishockey Liga), vodstvo kluba posljednjih mjeseci znantne napore ulaže u pronalazak i dovođenje novih igrača kojim će ojačati rezultate kluba!

Nakon švicarskog juniorskog reprezentativca Tonija Bezine, te reprezentativnog vratara Slovenije - Roberta Kristana, Medveščak je svoju momčad ojačao i jednim Hrvatom iz dijaspore - Andyjem Sertichem, čiji je zadatak ojačati obranu Medvjeda.

Branič Andy Sertich, dvadesetšestogodišnji Hrvat iz američke države Minnesota, obiteljskim podrijetlom iz Like, protekle je sezone igrao za Utah Grizzlies (ECHL – East Coast Hockey League) gdje je tijekom 62 utakmica postigao 12 golova i 24 asistencije.

Osim za Utah odigrao je i 6 utakmica za momčad Bridgeport Sound Tigers koja nastupa u AHL-u (American Hockey League), drugoj po snazi ligi na američkom kontinentu.

Prije profesionalnog ugovora u ECHL-u Sertich je amaterski dio karijere odradio studirajući i igrajući hokej za jednu od najjačih američkih sveučilišnih momčadi - University of Minnesota. Kroz četiri godine igranja na sveučilištu suigrači su mu bili današnje velike zvijezde NHL-a poput Thomasa Vaneka, Paula Martina i Phila Kessela.

U četiri godine igranja na University of Minnesota Sertich je u 171 utakmici upisao 27 golova i 39 asistencija.

Robert Kristan (1983. godište) vratar je slovenske hokej reprezentacije, dvije godine zaredom proglašen najboljim vratarom Svjetskoga juniorskog prvenstva. Proteklih godina igrao je za švedski klub Brynäs IF (Gävle) u vodećoj švedskoj hokej ligi - Elitserien.

Potraga za novim igračima i pregovori oko njihova dolaska u Zagreb intenzivno se nastavljaju i tijekom slijedećeg mjeseca.   

Totalsport
Foto: 24ur

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.