KOŠARKA

Američki košarkaši doživjeli novi šok, pobijedila ih i Australija

Foto: AP Photo/John Locher/Guliver

NAKON što su od Nigerije doživjeli najšokantniji poraz u svojoj povijesti, američki košarkaši izgubili su i drugu pripremnu utakmicu pred Olimpijske igre u Tokiju. Ovaj put u Las Vegasu bolja je bila Australija 91:83.

Amerikanci su serijom 20:6 stvorili devet poena prednosti na poluvremenu, ali ona se u nastavku istopila, a u posljednje četiri i pol minute ostali su bez koša iz igre te omogućili Australiji da utakmicu završi serijom 11:1.

Damian Lillard za Team USA zabio je 22, Kevin Durant 17, a Bradley Beal 12 koševa. Na isti način rasporedili su se australski strijelci - Patty Mills ubacio je 22, Joe Ingles 17, a Matisse Thybulle 12 koševa.

Baš kao Nigerija, Australija danas u sastavu ima cijeli niz sadašnjih i bivših NBA igrača, poput navedene trojice, a ukupno ih je sedam. Amerikanci još nisu kompletni, nedostaju im NBA finalisti Middleton, Holiday i Booker.

"Ove momčadi su iskusne i provode puno vremena zajedno. Mi tek učimo kako postati momčad", rekao je Damian Lillard nakon poraza.

Izbornik Gregg Popovich nakon utakmice nije bio toliko ljutit zbog poraza koliko zbog činjenice da mu mediji nabijaju na nos kako je američka reprezentacija ovakve utakmice završavala visokim pobjedama.

"Ne znam odakle ti to", počeo je Popovich, a onda se svađao s novinarom koji mu je pokušao odgovoriti. "To je nedostatak poštovanja prema tim momčadima. I prije smo igrali vrlo tijesne utakmice s barem 4-5 reprezentacija. Ne možeš razbijati dobre momčadi, naletjet ćeš na neku koju ćeš svladati uvjerljivo, ali unaprijed razmišljati u kontekstu razbijanja je pogrešno", rekao je Popovich.

Potvrda toga je i tek sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kini prije dvije godine, na kojem je Popovicheva reprezentacija u grupnoj fazi tek nakon produžetka pobijedila Tursku, prije nego što će u četvrtfinalu izgubiti od Francuske, a zatim i u razigravanju od Srbije.

No na pripremnim utakmicama za Olimpijske igre Amerikanci su zaista razbijali protivnike - uoči Londona 2012. pobjeđivali su protivnike prosjekom od 26.6, a uoči Rija 2016. čak 41.4 poena razlike.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.