Almunia "amnestirao" Dudua: Ionako sam nešto morao obraniti

MANUEL ALMUNIA uz Tonetta je bio najveći junak Topnika na Olimpicu. Obranio je jedanaesterac Mirku Vučiniću i omogućio Topnicima prolaz u četvrtfinale Lige prvaka.

> Wenger:Ovo je pobjeda za one koji su sumnjali u karakter moje momčadi

> Video: Tragičar Tonetto: "Zbog Almunije sam sve zabrljao!"

> Video: Vučinić ne zabija penale niti u reklami

Kada je Eduardo promašio prvi kazneni udarac činilo se da će puno iskunsnija Roma rutinirano na svojem stadionu doći do prolaska u četvrtfinale. Vrlo mladi Arsenalovi igrači bili su pod pritiskom, kao i njihov vratar Almunia, no na kraju se sreća okrenula na stranu Topnika. Crnogorac je pokušao "kaubojskom varkom" prevariti španjolskog vratara, to mu nije pošlo za nogom.

"Ne osjećam se kao heroj. Svi smo heroji, svi igrači su pokazali puno zrelosti, teško je bilo pucati penale u ovako važnoj utakmici", rekao je Almunia za Arsenal TV.

Vratar Arsenala osvrnuo se na oglede s Romom te rekao kako je njegova momčad zasluženo prošla dalje nakon lutrije jedanaesteraca.

"Zaslužili smo pobjedu u prvoj utakmici s tri, četiri gola prednosti. Znali smo da će nas Roma napasti u ovom susretu. Imali su dosta prilika. Dobro smo se branili i odigrali dobru utakmicu. Nismo fizički pali pred kraj utakmice".

Svojim obranama onemogućio je Romu da možda dođe do 2:0, što bi bila velika prepreka za prolaz u četvrtfinale.

"Imao sam nekoliko dobrih obrana na početku, podiglo mi se samopouzdanje. Nakon tih njihovih prilika podigli smo se i onda smo se dobro branili do kraja utakmice".

Eduardo je promašio prvi kazneni udarac i stavio dodatni pritisak na vratara.

"Kada tvoj suigrač promaši onda je pritisak veći, no uvijek se mora obraniti barem jedan ili dva penala želiš li pobijediti", kaže Almunia.

Španjolski vratar ističe kako je u ovoj fazi Lige prvaka apsolutno svejedno koga će im ždrijeb dodijeliti. Nema momčadi koju bi htio izbjeći.

"Očekujemo ždrijeb i nije nam važno protiv koga ćemo igrati u četvrtfinalu. Svi su opušteni nakon prolaska. Moramo se odmoriti i spremiti za ogled s Blackburnom".

M.Š.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.