Zaludio je svijet: James je na nivou Maradone!

Foto: Hina / EPA 

ZVIJEZDA prvenstva je rođena. Svijet danas ne luduje za nogometom Messija i Neymara, već za Jamesom Rodriguezom. Ono što je 22-godišnjak odgojen u kolumbijskim Andama pokazao već u skupini, bilo je izvanserijski. U borbi za četvrtfinale nastavio je istim ritmom i ukrao show. Zabio je gol prvenstva, i o toj volejčini, osjećaju za prostor i spuštanju lopte, danas se raspravlja više nego o bilo kojem drugom detalju s uistinu raznovrsnog, plodnog turnira.

Način na koji je prsimice primio ubačaj Aguilara na 25 metara, pogledao preko ramena i zakucao loptu pod prečku, dio je repertoara koji njegov Monaco gura na teške muke. A platili su ga - 40 i kusur milijuna eura Portu.

Pale su i velike usporedbe, i to iz tabora potučenog Urugvaja. Izbornik Oscar Tabarez ne samo da nije skrivao oduševljenje Jamesom, već ga je gurnuo u društvo najvećih desetki. Evo i zašto:

"Veliki igrači su oni koji rade strašne, zapanjujuće stvari bez obzira na svoje iskustvo"

"Diego Maradona, Lionel Messi, Luis Suarez i James - to su igrači s posebnim darom. I zato smatram da ne pretjerujem kad kažem da je najbolji na ovom turniru. Pokušali smo ga zaustaviti kako god smo znali, ali on je bez obzira na to zabio dva gola", rekao je Tabarez.

 

Kolumbija je sinoć svladala Urugvaj s 2:0, a Rodriguez će u četvrtfinalu prijetiti obrani Brazila.

Možda ni Pekerman još ne zna što sve James može. Iako izbornik tvrdi da je znao da će ovo biti njegovo SP, i njega je Jamesov pogodak ostavio u čudu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.