Zagreb bez sreće i pobjede: Kiel izvukao remi u Areni

ZAGREB nije imao sreće. Kiel je bio zreo za drugi poraz u ovoj sezoni, ali 15 izgubljenih lopti i manjak koncentracije u završnici utakmice koštali su Zagrebaše novog skalpa velikana Lige prvaka. Utakmica je završila 31:31, ali ostaje žal što Kiel nije pao u Areni.

Kiel dominirao početkom utakmice

Ovo će zanimljivo zvučati nakon uvodnog pasusa prepunog žaljenja, ali Kiel je utakmicu otvorio šamaranjem Zagreba. Jicha je bušio Šegu i tromu 6-0 obranu hrvatskog prvaka, a nakon deset minuta utakmice rezultat na semaforu je pokazivao 6:1 za Nijemce.

Goluži nije preostalo ništa drugo nego da zatraži minutu predaha, te da sabere svoju razbijenu vojsku. Nakon desete minute ništa nije bilo isto kao prije u utakmici.

Biser zagrebačke rukometne škole - Lovro Šprem

Probudio se kapetan Zlatko Horvat, koji je započeo fantastičnu seriju Zagrebaša, a Golužina odluka da u vatru protiv divovskog Kiela ubaci golobradog mladića Lovru Šprema jedna je od boljih odluka u njegovoj trenerskoj karijeri.

Šprem je radio nered među udarnom vanjskom linijom kao prednji igrač u 5-1 obrani, a 23 - godišnji mladić trpao je golove najboljem svjetskom golmanu, Thierryu Omeyeru, poput iskusnog rutinera. Već u 19. minuti Zagreb je izjednačio rezultat na 8:8. Golužini igrači namirisali su krv izgubljenog njemačkog sastava, te su prebacili u višu brzinu.

Marko Kopljar i Ljubo Vukić zabijali su kao na pokretnoj traci, a sredinom prvog poluvremena na scenu je stupio veliki Marin Šego, koji je obranama uništavao Nijemce. Do kraja poluvremena Zagrebaši su zadržali vodstvo, i pri rezultatu 15:12 otišli su na zasluženi odmor.

Kiel potonuo u drugom poluvremenu

Drugi dio utakmice započeo je dominacijom Zagreba. Šprem je golom otvorio poluvrijeme, a David Špiler i Marko Kopljar nastavili su bušiti Kielovu mrežu. Inače, trener Kiela Alfred Gislason na gol je stavio Palicku, jer je Omeyer u prvom poluvremenu upisao samo dvije obrane. U tom periodu utakmice Zagrebaši su vodili i do sedam golova razlike.

Zeitz spasio Nijemce

Od 45. minute visoka prednost Zagreba počela se topiti. Špiler i Kopljar su posustali u napadu, a Kielovi Zeitz i Jicha pronašli su lijek za do tada nesavladivog Šegu. Već u 50. minuti bilo je tri gola prednosti za Zagrebaše.

Igrala se 58. minuta kada je Palmarsson smanjio rezultat na jedan gol zaostatka Kiela, a zatim se pojavio pakleni Zeitz, koji je golom u 59. minuti bacio u očaj Golužine igrače. Zagreb je imao priliku da u posljednjih 45 sekundi utakmice postigne pobjedonosni gol, ali što zbog greške sudaca, a što zbog neiskustva Marina Marića, Kiel je otišao i više nego zadovoljan doma.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.