Wilmots već objavio konačni popis! Pozvao i Januzaja!

Foto: Guliver Getty/ Getty Images

IZBORNIK nogometne reprezentacije Belgije Marc Wilmots objavio je popis kandidata za Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu.
 
Očekivalo se kako će Wilmots objaviti širi popis kandidata, no belgijski strateg je obznanio popis sa 24 imena, a jedina je dvojba koji će od četvorice pozvanih vratara otpasti. Wilmots je objavio i popis sa šestoricom pričuva na koje računa u slučaju ozljeda.
 
Među igračima koje će voditi na SP je i mlada zvijezda Manchester Uniteda Adnan Januzaj. Mladi napadač je rođen prije 19 godina u Belgiji od roditelja koji su etnički Albanci s Kosova i mogao je birati za koju će reprezentaciju igrati. Osim Belgijanaca zvali su ga iz reprezentacija Engleske, Albanije, Srbije i Kosova. Na kraju se odluči za Belgiju.
 
"Adnan je veliki talent svjetskog nogometa, a već je igrao važne utakmice za United. Može igrati na više pozicija u momčadi," kazao je Wilmots.
 
Belgija će na SP-u igrati u skupini H zajedno s reprezentacijama Rusije, Alžira i Južne Koreje.
 
VRATARI: Thibaut Courtois (Chelsea), Simon Mignolet (Liverpool), Koen Casteels (Hoffenheim), Silvio Proto (Anderlecht)
 
BRANIČI: Toby Alderweireld (Atletico Madrid), Lauren Ciman (Standard Liege), Vincent Kompany (Manchester City), Nicolas Lombaerts (Zenit St Petersburg), Daniel Van Buyten (Bayern Munchen), Anthony Vanden Borre (Anderlecht), Thomas Vermaelen (Arsenal), Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur)
 
VEZNI: Nacer Chadli (Tottenham Hotspur), Kevin De Bruyne (VfL Wolfsburg), Steven Defour (Porto), Mousa Dembele (Tottenham Hotspur), Marouane Fellaini (Manchester United), Axel Witsel (Zenit St Petersburg)
 
NAPADAČI: Eden Hazard (Chelsea), Adnan Januzaj (Manchester United), Romelu Lukaku (Everton), Dries Mertens (Napoli), Kevin Mirallas (Everton), Divock Origi (Lille)
 
REZERVE: Michy Batshuayi (Standard Liege), Guillaume Gillet (Anderlecht), Thorgan Hazard (Zulte Waregem), Radja Nainggolan (AS Roma), Sebastien Pocognoli (Hanover 96), Jelle Van Damme (Standard Liege)
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.