Vaha i Alžir u deliriju: Za nas navija cijela bivša Jugoslavija

Foto: Hina

VAHID HALILHODŽIĆ ostvario je veliki uspjeh sa reprezentacijom Alžira, remijem protiv Rusije odveo je prvi put u povijesti u osminu finala SP-a, gdje će igrati protiv Njemačke.

"Vrlo sam ponosan na ono što smo napravili večeras, odigrali smo herojsku utakmicu i naš plasman u idući krug je posve zaslužen. Krenuli smo po prolazak discipliniranom igrom, a ovo je zapravo rezultat našeg rada i napretka u protekle tri godine", rekao je nakon susreta Halilhodžić.

"Imamo navijače u svim zemljama bivše Jugoslavije"

"Održao sam igračima govor prije susreta, mi smo predstavnici arapskog svijeta i igrači su na to iznimno ponosni. Možemo biti ponosni na ovu reputaciju koju smo izgradili", nastavio je, dodajući: "Znam da imamo navijače i iz Bosne, Hrvatske, iz svih zemalja bivše Jugoslavije."

"U prvom dijelu Rusija je iskoristila svoje iskustvo, a moji igrači su bili pomalo naivni, no onda smo još jednom pokazali za što smo sposobni."

Istaknuo je kako u momčadi vlada veliko zajedništvo i posebno pohvalio ponašanje igrača: "Imali smo samo dva ili tri žuta kartona u svim susretima."

"Možemo pružiti spektakularan nogomet"

O izgledima u osmini finala govori: "Mi smo mala momčad u ogledu protiv velike Njemačke. Ne znam hoće li Brazilci biti na našoj strani, ali znam da vole spektakularan nogomet, a mi im to možemo pružiti."


Također, prisjetio se detalja otprije 32 godine: "Nismo zaboravili na to, svi pričaju o susretu Alžira i Njemačke 1982. godine". Tada je Alžir priredio veliko iznenađenje pobjedom nad Zapadnom Njemačkom na otvaranju skupine, ali kasnije ipak nije prošao u osminu finala.

Osvrnuo se na poruku Fabija Capella kako je na prolazak Alžira utjecala ometanje vratara Igora Akinfejeva laserom. "Prvi put čujem o tome, nisam vidio snimke pa ne mogu pričati o tome. No, to je nešto o čemu ljudi mogu raspravljati u restoranima i barovima."

"Želim pričati samo o nogometu. Ponosan sam, uživam u ovom trenutku, ali znam da možemo igrati još bolje. Zašto ne bi to pokazali baš protiv Njemačke?", zaključio je bosanskohercegovački nogometni stručnjak.

Susret osmine finala između Njemačke i Alžira na rasporedu je u ponedjeljak 30. lipnja u 22 sata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.