Utrka s vremenom: Mamić zove Matu Jajala, on želi ostati u Koelnu!

ZDRAVKO MAMIĆ najavio je stvaranje najjače momčadi Dinama ikada ove zime. Izborio je plasman u Ligu prvaka, drugu godinu zaredom, i time povećao ugled "modrih" u nogometnom svijetu pa će imati i lakši posao s privlačenjem kvalitetnih igrača.

> Zamjena za Badelja: Brozović potpisao sedmogodišnji ugovor s Dinamom


Novo ime na popisu želja je Mato Jajalo, povremeni hrvatski reprezentativac, koji je Mamiću prije tri godine iz Slaven Belupa pobjegao izravno u inozemstvo, u Sienu pa Koeln.


Njemački je klub ljetos ispao iz Bundeslige, a mnogi su prvotimci potražili nove poslodavce. Jajalo je ostao, ali prema pisanju Kickera, neće još dugo. Navodno je igranje Lige prvaka i više nego dovoljan mamac za talentiranog veznjaka. Postoji mogućnost da Jajalo dođe i na jednogodišnju posudbu s pravom otkupa ugovora, ako ga se Koeln neće htjeti odmah odreći.

Jajalov menadžer Danko Dikić rekao je za lokalni "Koelner Stadt-Anzeiger" kako je odlazak njegovog pulena gotova stvar:

"Pregovaramo s jednim klubom, Mato će vjerojatno napustiti klub".


S druge strane, Jajalo svoju budućnost i dalje vidi u Koelnu:

"Igrat ću večeras (protiv Cottbusa, op.a.) i ostati u Koelnu!"

U Dinamu bi Jajalo bio i više nego dostojna zamjena Milanu Badelju koji je već počeo trenirati s HSV-om. Treneru "modrih" Anti Čačiću posebno bi dobro došao još jedan veznjak nakon što se odrekao Nikole Pokrivača i Jerka Leke.

Prijelazni rok ističe večeras u ponoć.

Dinamo posrnulom "bratu" Varaždinu uzeo još jednog talenta

Ranije je potvrđen i dolazak Marcela Brozovića, 20-godišnjeg veznjaka, koji je potpisao za Dinamo na sedam godina, a odmah je proglašen Badeljevim nasljednikom.

Još jedno novo ime potvrđeno je nešto kasnije na službenoj stranici zagrebačkog kluba. Iz NK Varaždina stigao je mladi vratar Ante Mrmić, inače sin nekadašnjeg golmana Hrvatske Marijana Mrmića.

"Naravno da sam jako sretan što sam došao u veliki klub kao što je Dinamo. Svjestan sam kako su ovdje Kelava i Mitrović koji su ispred mene, ali ne gledam to na taj način nego da imam priliku učiti od sjajnih vratara. Na meni je svaki dan naporno raditi i biti sve bolji vratar, a onda će doći i prilika da to pokažem na utakmici", rekao je mladi Mrmić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.