Tuga i bijes u Srbiji: Ivanović zbog Mihajlovića napušta reprezentaciju?

NAKON što su prije utakmice Makedonije i Srbije pretučena dva srpska navijača, na stadionu "Filip II" potučeni su i srpski nogometaši koji su poraženi sa 1:0. To je već drugi poraz Orlova u listopadu, nakon debakla od 3:0 na Marakani protiv Belgije.

"Porazom u Skopju srpska nogometna reprezentacija je znatno smanjila šanse za odlazak u Brazil. Igrači su znali da će teško osvojiti jedno od dva prva mjesta u skupini s Hrvatskom i Belgijom, ali nitko se nije nadao da će djelovati nemoćno i pokazati tako slabu igru", pišu srpski mediji i dodaju da je Srbija svih 90 minuta u Skopju odigrala slabo, bezidejno i bez velikih prilika protiv realno slabijeg suparnika.

Nisu samo nogometaši krivi za drugi kvalifikacijski poraz, već i izbornik Siniša Mihajlović koji je sve iznenadio kada je u prvih jedanaest ubacio Nenada Tomovića. Nogometaš Fiorentine "odužio" mu se skrivivši jedanaesterac i zaradivši crveni karton. Umjesto Branislava Ivanovića, nogometaša Chelseaja i jednog od najboljih braniča svijeta, zaigrao je Tomović i bio 12. makedonski igrač.

Srpski mediji pišu kako kapetan Ivanović više neće zaigrati za Srbiju dok je Mihajlović izbornik. I Aleksandar Kolarov u sukobu je s Mihajlovićem. Izbornik mu je poručio da nije zaslužio nositi broj 11 (op. a. taj broj je nosio Mihajlović) i da će u sljedećim utakmicama nositi dres s brojem 3.

Janevski: Pokazali smo da je utakmica s Hrvatskom bila samo loš dan

Makedonski Mourinho, Čedomir Janevski do dugo u noć je slavio pobjedu nad Mihajlovićem izabranicima.

"Čestitam igračima koji su usrećili makedonske navijače. Momčad nije bila kompletna, ali oni koji su nastupili odigrali su hrabro i čestitam im na tome. Bilo je novih igrača?  Da, ali ne radi se o kažnjavanju onih koji su igrali protiv Hrvatske, već sam pozvao 23 nogometaša i u svakog od njih imam povjerenje", rekao je nakon velike pobjede makedonski izbornik koji nije želio otkriti sudbinu Gorana Popova i Stevice Ristića, nogometaša koji su izbačeni iz momčadi uoči utakmice.

"Ristić i Popov nisu bili u kadru jer su disciplinski sankcionirani. Postoji kodeks ponašanja koji se mora poštovati", rekao je kratko Janevski.

Srbija i Makedonija nakon četiri kola u skupini A imaju isto toliko bodova. Hrvatska i Belgija su daleko pobjegle s po deset osvojenih bodova. Kvalifikacije se nastavljaju u ožujku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.