Tudor panično oprezan: Podcjenjujete Dundalk, 2:0 je nezgodan rezultat

Foto: Hina

TRENER Hajduka Igor Tudor najavio je uzvratni susret drugog pretkola Europa lige.

"Bez obzira na rezultat u Dundalku, svjesni smo da još ništa nije gotovo. Predugo sam u nogometu i znam da su iznenađenja moguća, na meni je da ne dozvolim bilo kakvo opuštanje", rekao je strateg splitske momčadi,

"Dundalk nije bezazlen. Irci imaju jako dobru organizaciju igre, odlične prekide i čvrsti su. Jednom riječju imaju kvalitetu, ne iznimnu, ali i dalje kvalitetu. Glavni razlog odličnog rezultata u prvoj utakmici jest naša sjajna utakmica."

"Ponavljam, podcjenjujete Irce. Prvi su u prvenstvu, u odličnoj su formi, a imaju jedan fanatizam i fizičku moć koji se moraju ozbiljno shvatiti. Od svojih igrača tražit ću maksimalnu mobilizaciju. 2:0 rezultat relativno je nezgodan. Ukoliko slučajno primimo gol, voda u uši uđe za tren".

"Radujem se povratku na tartan stazu"

Očekuje pune poljudske tribine, a priznaje kako protiv Dundalka mora odmoriti nekoliko važnih igrača...

"Tri dana poslije Dundalka očekuje nas teško gostovanje na Kantridi, slijedom čega ću u četvrtak biti prisiljen odmoriti nekoliko igrača. Naravno, i dalje će igrati najbolja momčad, jer kao što sam rekao u najavi sezone, imam određenu jezgru igrača od kojih očekujem da iznesu sezonu."

"Vjerujem u njih i nadam se da će uz pomoć publike ostvariti novu pobjedu. Radujem se i svom prisustvu na tartan stazi nakon dugo vremena. Bit će užitak naopokon voditi službenu utakmicu".

Na kraju se osvrnuo na pitanje Antonija Milića, kojeg je Tudor prekomandirao na mjesto lijevog beka.

"Milić na poziciji lijevog beka igra dobro. Mislim da može imati budućnost na toj poziciji, pogotovo što je ista deficitarna u svijetu. Milić ima brzinu u fazi obrane i teško da mu bilo tko može pobjeći, dok naprijed ima finu tehniku i može sudjelovati u igri."

"Naravno, nije to onaj lijevi bek koji će jurišati gore-dole u domaćim utakmica, kada napadamo od prve do posljednje minute, ali za jake ispite, čvrste derbi utakmice pravo je rješenje".

Utakmica se igra u četvrtak na Poljudu od 20:15. Sudit će Rumunj Marius Avram.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.