Tko će na koga u četvrtfinalu: Islanđani poslali Šveđane na Hrvate ili Dance

SITUACIJA u skupini A, s kojom se Hrvatska križa u četvrtfinalu, polako se kristalizira. Island je okršajem protiv Švedske zatvorio treći dan natjecanja, a ekipa Gudmindura Gudmundssona minimalno je slavila protiv Šveđana s 33:32.

Iako rezultat tako sugerira, utakmica ipak nije bila toliko napeta. Branitelji srebrne medalje iz Pekinga imali su tri minute prije kraja susreta +5, ali su onda Šveđani postigli četiri brza pogotka i doveli utakmicu u kakvu takvu neizvjesnost.

Francuzi i Islanđani u borbi za prvo mjesto u skupini A

Jonas Kallman zabio je za 32:31 pola minute prije kraja utakmice, ali je onda u jurnjavi švedskih rukometaša po cijelom terenu Hallgrimson ostao sam i zabio sedam sekundi prije kraja za pobjedu Islanda. Doder je u posljednjoj sekundi samo uspio ublažiti poraz.

Island se ovom pobjedom izjednačio s Francuzima na čelu skupine A, a pobjednika te skupine doznat ćemo u subotu kada se u 4. kolu sastaju finalisti iz Pekinga 2008. godine. Podsjećamo, tada su Francuzi slavili protiv Islanđana 28:23.

Hrvatska kao prva iz skupine B ima velike šanse za prolazak u polufinale

S druge strane, realno je za očekivati kako će Šveđani proći u četvrtfinale kao treća momčad iz skupine A, dok će Argentinci ili Tunižani biti četvrtoplasirana ekipa.

Stoga možemo očekivati kako će Hrvatska, u slučaju da slavi protiv Danaca i Španjolaca, biti prva u skupini B te će u četvrtfinalu igrati protiv Argentine.


Ako Hrvatska završi kao drugoplasirana momčad iz skupine B u četvrtfinalu ih vrlo vjerojatno čeka okršaj protiv Šveđana.

OI, rukomet, 3. kolo:

skupina A:

Island - Švedska 33:32

Francuska - Tunis 25:19

Argentina - Velika Britanija 32:21

Redoslijed: 1. Francuska 6, 2. Island 6, 3. Švedska 4, 4. Argentina 2, 5. Tunis 0, 6. Velika Britanija 0

skupine B:

Hrvatska - Mađarska 26:19 (11:9)

Španjolska - Južna Koreja 33:29

Danska - Srbija 26:25

Redoslijed: 1. Hrvatska 6 bodova, 2. Danska 6, 3. Španjolska 4, 4. Mađarska 2, 5. Srbija 0, 6. Južna Koreja 0.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.