Šuker nakon debakla najavio promjene: "Bisere gubimo u blatu"

Screenshot (Youtube)

TEŠKIM porazom (59:80) od Češke hrvatska košarkaška reprezentacija je završila nastup na Eurobasketu u osmini finala.
 
"Nitko nije očekivao ovo", priznao je predsjednik HKS-a Ivan Šuker, koji je Hrvatsku već vidio u četvrtfinalu protiv Srbije, te se ispričao navijačima za debakl u Lilleu.
 
"Moja isprika svim ljubiteljima košarke, svima koji su očekivali neki uspjeh. Ispali smo na način koji nije ni najmanje lijep."
 
Kako dalje?
 
"Ako želite nešto ispraviti, onda morate dobro proanalizirati što se dogodilo. Nije ovo samo od jučer, već ima dublje korijene. To traje duže i trebamo posložiti stvari. Imamo potencijal, tradiciju i konačno moramo doći do rezultata. Najveći bedak je onaj koji greške plaća više puta, a to se nama događa."
 
Šuker, koji je u lipnju preuzeo Savez od Danka Radića, najavio je promjene.
 
"Želim dovesti velika imena hrvatske košarke, već imam razgovor s nekim od njih. Želim sve koji znaju i imaju iskustva, možemo oformiti i nova tijela u Savezu kako bismo ih uveli. Svi koji volimo košarku moramo pokazati jedinstvo i nešto napraviti zbog ovih klinaca koje imamo", rekao je Šuker i dodao:
 
"Ako se napravi loša klima i temelji, onda se takvi biseri kakve imamo izgube u blatu."
 
Je li Savez zakazao u promociji hrvatske košarke u grupnoj fazi u Zagrebu?
 
"Ne možete vi silom dovesti ljude u dvoranu. Utakmica košarke je jedan način življenja, pogledajte Francuze - cijeli dan su u dvorani iako nije igrala njihova reprezentacija."
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.