Suarez ugrizao Chiellinija, Godin zabio Buffonu, a Talijani odlaze kući

Foto: Hina/Index


U SUSRETU 3. kola D skupine svjetskog nogometnog prvenstva Urugvaj je u Natalu pobijedio Italiju 1:0 i izborio plasman u osminu finala, dok četverostruki svjetski prvaci odlaze kući.

 Iako je Talijanima bio dovoljan remi za plasman u osminu finala SP-a pokazali su puno više incijative, pogotovo u prvom poluvremenu, ali je njihova igra bila većinom jalova. Ključni trenutak dogodio u 59. minuti kada je Italija ostala sa igračem manje, jer je izravni crveni karton dobio Claudio Marchisio. Urugvaj je brojčanu prednost pretvorio u zgoditak u 81. minuti, a strijelac je bio Diego Godin.
 
U prvom poluvremenu zabilježili smo tek dvije situacije vrijedne spomena. U 11. minuti pokušao je Pirlo iz slobodnog udarca sa 30 metara, ali vratar Muslera je bio na mjestu.
 
Najbolju šansu Urugvaj je imao u 33. minuti, kada je vratar Buffon prvo obranio udarac Suareza, a potom i Lodeira. Uspavanka s početka drugog poluvremena prekinuta je u 59. minuti kada je Italija ostala sa igračem manje, jer je izravni crveni karton dobio Claudio Marchisio zbog starta na Arevalu. Pomalo čudna odluka suca. Istina, start  je bio neoprezan, ali se čini da je ovo preoštra odluka.
 
Nakon što su ostali s igračem manje Talijani su se povukli, a Urugvaj je počeo stezati obruč. U 66. minuti Cavani za Suareza, ali Buffon odličnom reakcijom spašava Italiju.
 
U 79. minuti Talijani su tražili crveni karton za Suareza je ugrizao za rame Chiellinija, ali sudac nije reagirao. I onda u 81. minuti Urugvaj je zabio nakon kornera. Ramirez je ubacio, a stoper Diego Godin bio je najviši u skoku i lopta je završila u mreži.
 
U drugom dvoboju iz ove skupine Kostarika je u Belo Horizonteu odigrala bez golova protiv Engleske osvojivši senzacionalno prvo mjesto u skupini s tri bivša svjetska prvaka.
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.