Štimcu otkazali Vargić, Marić i Knežević, ostao je na 16 igrača

Foto: Cropix

IGOR ŠTIMAC u Južnu Koreju doveo je svega 16 igrača. Prijateljska utakmica se igra u utorak u 13 sati po hrvatskom vremenu. Naknadno su pozive dobili Pivarić iz Dinama, Tomasov iz Muenchena 1860, Ježina iz Istre te Benko iz Rijeke.

Pozvao je Štimac u prvoj turi najprije trojicu Riječana; ali nitko osim Benka ne može na put.

Ivan Vargić i Luka Marić su se zahvalili izborniku na pozivu. Vargiću je putovnica u izradi, a s osobnom iskaznicom ne može van EU, dok Marić ima problema s listom. Umjesto Marića želio je Štimac i Kneževića, ali on pak ima virozu.

Na put je iz Rijeke krenuo samo Benko.

"Velika ja čest dobiti pozivnicu u reprezentaciju Hrvatske i drago mi je što me se izbornik sjetio. Ovo je samo dodatni motiv za rad i napredak, pokušat ću pozivnicu opravdati na najbolji mogući način", rekao je Benko za službenu stranicu Rijeke.

Benko je dva nastupa za reprezentaciju upisao baš u susretima s Južnom Korejom, na turniru u Hong Kongu, prije sedam godina.

Budući da je od vratara Štimac ostao samo na Danijelu Subašiću, odlučio je pozvati vratara Istre Antonija Ježinu.

Puta u Južnu Koreju Štimac je poštedio Marija Mandžukića, Josipa Šimunića, Stipu Pletikosu, Luku Modrića, Vedrana Ćorluku, Ognjena Vukojevića, Ivicu Olića, Matea Kovačića i Antu Rebića.

Popis igrača za Južnu Koreju:

Golmani: Dario Krešić (Lokomotiv), Antonio Ježina (Istra 1961)
Braniči: Darijo Srna (Šahtar), Dejan Lovren (Southampton), Josip Pivarić (Dinamo), Domagoj Vida (Dynamo), Hrvoje Milić (Rostov), Igor Bubnjić (Udinese)
Vezni igrači: Ivan Rakitić (Sevilla), Ivan Perišić (Wolfsburg), Alen Halilović (Dinamo), Arijan Ademi (Dinamo), Marin Tomasov (1860 München)
Napadači: Eduardo (Šahtar), Nikola Kalinić (Dnjipro), Leon Benko (Rijeka)


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.