Srbi uče na greškama Hrvatske i motiviraju se - Đokovićem

Foto: Hina

VEČERAS se nastavlja borba za polufinale Europskog košarkaškog prvenstva. U Lilleu od 18:30 sati igraju Srbija i Češka, a od 21 sat Italija i Litva.

>>> NAJNOVIJE VIJESTI I ANALIZE S EUROBASKETA PRATITE NA INDEXOVOJ TEMI - EUROBASKET 2015


Srbija je u osmini finala izbacila Finsku sa 94:81, a Češka Hrvatsku sa 80:59.

Miroslav Raduljica vjeruje da je stručni stožer Srbije napravio dobar posao u pripremi utakmice s Češkom.

"Česi su napravili iznenađenje, ali ne gleda se rejting. Nismo ih stigli pratiti, ali naš skauting je obavio fenomenalan posao", rekao je Raduljica, prenosi B92.

Bogdan Bogdanović upozorio je na najjače adute Češke Jana Veselyja i Tomaša Satoranskog.

"Česi su iznenadili, dobili su Hrvatsku, pokazali su kvalitetu i kemiju u ekipi. Odlično se slažu, a imaju ozbiljne i iskusne igrače poput Veselyja i Satoranskog, od kojih nam prijeti najveća opasnost".
 
Reprezentativac Srbije Dragan Milosavljević očekuje tešku utakmicu.

"Napravili su iznenađenje i pobijedili Hrvatsku u osmini finala. Imaju ozbiljnih igrača, znamo ih iz Eurolige, znamo Veselog koji je igrao u Partizanu. To je ozbiljna ekipa s karakterom, čvrsta je i bori se do posljednje minute. Igraju atipično, brzo i agresivno, gledali smo utakmicu sa Hrvatskom, igrali su jako dobro", dodao je Milosavljević.

Srpski igrači inspirirani su velikim uspjehom Novaka Đokovića, koji je u nedjelju pokorio US Open i najavio dolazak u Francusku kao podrška košarkašima.

"Značilo bi nam puno, on nam je velika motivacija, sve što postiže ne nevjerojatno", rekao je Bogdanović, a Raduljica dodao: "Njegov dolazak bi nas sigurno dodatno motivirao".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.