Smjena na čelu Našeg Hajduka: Novi predsjednik Petar Vidović, a tajnik Ivan Rilov

PETAR VIDOVIĆ, donedavni tajnik Torcide, novi je predsjednik Udruge Naš Hajduk, dok je za tajnika izabran liječnik Ivan Rilov. Dosadašnji predsjednik Žan Ojdanić i tajnik Bojan Islamović odlučili su se prepustiti vođenje Udruge novim, mladim snagama i prije isteka mandata. Smatraju da su iza sebe ostavili uređenu situaciju u Hajduku te da su uspjeli u nakani da klub sačuvaju od politike, a što je najvažnije, uskoro bi se trebalo doznati što će od predloženih izmjena Zakona o sportu doći pred saborske zastupnike.

Naš Hajduk je, naime, inicirao nekoliko promjena poput one da ista pravila vrijede i za navijače, ali i za sportske funkcionere, odnosno, da im se zabrani rad u slučaju osuđujuće presude. Kada bi se to prihvatilo, to bi bio način da se Zdravka Mamića izbaci iz igre. Zatraženo je i da se zakonski regulira obaveza da svi nogometni savezi i klubovi objavljuju financijska izvješća, kao i problematika državnih potpora u sportu. Što će se od toga prihvatiti, moglo bi se doznati već za 20-ak dana, kada Sabor ponovno počinje s radom.

Naš Hajduk složan i jedinstven

Izbornoj skupštini prisustvovalo je inače 122 članova Udruge, a za kvorum je trebalo da ih je više od stotinu. Izmijenjen je i Statut udruge kojeg je trebalo uskladiti sa Zakonom o udrugama. Sada se bira predsjednik, kojeg predlaže 10 članova, a on predlaže tajnika. Sve je, više- manje, usvojeno jednoglasno, bez disonantnih tonova, a novo čelništvo nije imalo protukandidata. 

Dosadašnji tajnik Islamović podsjetio je na sve što je udruga napravila u proteklih par godina pa između ostalog i na raskrinkavanje kartela Dinama i Lokomotive te 12 predstavki koje su upućene DORH-u ove i prošle godine u sklopu projekta Zlatna zviždaljka. Još nisu dobili nikakvu povratnu informaciju što je konkretno učinjeno po tim predstavkama.

Dug Hajduka smanjen je za 60 milijuna kuna, poslovanje ne ovisi više toliko o transferima, Marin Brbić već 29 mjeseci vodi klub, čime je, istaknuo je Islamović, vraćena stabilnost i financijska i upravljačka. Upravo su svojim projektom dugoročnog upravljanja željeli spriječiti opstrukciju gradskih vlasti. Udruga, koja danas broji gotovo 12 tisuća članova, i dalje će raditi na tome da Hajduk sačuva od politike. Smatraju da su njihova predložena zakonska rješenja dovoljna da se riješe svi problemi u hrvatskom nogometu. 

Na izbornoj skupštini bio je i splitski gradski vijećnik Jakov Prkić iz Inicijative Za pametne ljude i pametan grad Marijane Puljak. Prkić je član Udruge te je glasao za novog predsjednika i ostale točke dnevnog reda.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.