Sandra Perković prozvala atletski savez: "Olimpijska sam pobjednica, a radim u amaterskim uvjetima"

Foto: Hina

SANDRA PERKOVIĆ novu je sezonu počela kako je prošlu završila - pobjednički. Najbolja svjetska diskašica na Zimskom bacačkom kupu u Splitu bacila je spravu 70 metara i osam centimetara, što je najbolji svjetski rezultat ove sezone.

> Ana Šimić i Blanka Vlašić propuštaju dvoransko EP: "Za ozljede su krivi nenormalni uvjeti u hrvatskoj atletici"

Jučer je poslala konkurenciji poruku što ih čeka na svjetskim bacalištima, a već dan kasnije otkrila je da iza ovog sjajnog rezultata postoji i druga strana medalje. Kraljica diska požalila se kako nema kvalitetnih uvjeta za trening i da joj Hrvatski atletski savez nije platio pripreme u Medulinu.

"Osoblje, fizioterapeut i ostali nisu dobili plaću, a vlasnica sam svjetskih zlata i imam olimpijski naslov, a uvjeti u kojima radim su amaterski, dok konkurencija ima sve što im treba", poručila je Sandra Perković i dodala:

"Pri promjeni vlasti u HAS-u obećano je da će biti riješeno pitanje fizioterapeuta i sva pitanja koja su nas do sada mučila. Naravno, to je bilo obećanje u izbornom ciklusu, a kad su se osvojile pozicije od tog dana nitko nas nije kontaktirao. Kad smo mi njih kontaktirali, onda su rekli da će sve biti riješeno i da je u procesu", tvrdi Sandra.

HAS: Kriv je sukob HOO-a i MZOS-a

Novoizabrani predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić, kad je dolazio na ovu funkciju, kaže, nije znao da je Savez u takvoj financijskoj dubiozi.

"Ostala su nam neka potraživanja iz prošle godine od HOO-a, a situacija hrvatskog sporta vezano za odnose HOO i Ministarstva sporta je poznata, a posljedica je da trpi sport i oni najbolji. Odavno smo uvidjeli što će biti, jer sada ispada da je HAS dužnik što je istina, ali je on u dužničkom lancu gdje HAS nije dobio sredstva koja mu pripadaju", objasnio je predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić. 


"Svi smo mi danas na čekanju. Mijenja se, ali to sve ide sporo jer morate uskladiti prihodovnu i rashodovnu stranu. Imamo dugovanja od prije, a imamo i redovna dugovanja", poručio je Veštić.

Zbog sukoba HOO-a i MZOS-a, ali i općenito problema financiranja hrvatskog sporta, tako ispaštaju čak i najbolji hrvatski sportaši i aktualni olimpijski pobjednici poput Sandre.

"Sandra je prioritet i to ne samo naš nego i hrvatskog sporta. Tu nema dileme. Ne možemo mi preuzimati obveze, a da pri tome nemamo garancije za sredstava koja nam pripadaju i dinamike kojom ćemo to dobivati. Ispada da smo dužnik, a malo se tko pita kako je nastao ili kako nastaje taj dug", zaključio je predsjednik HAS-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.