Sabri Lamouchi: Tko ima Drogbu, taj je sretnik!

Foto: Screenshot FIFA

JAPAN je golom Honde iz 16. minute držao u šaci Obalu Bjelokosti. Didier Drogba je bio na klupi, disciplinirani Japan pod vodstvom starog lisca Alebrta Zaccheronija rutinerski je držao vodstvo, a onda se izbornik ''Slonova'' sjetio koga ima na klupi.

Možda Drogba i nije onaj igrač kakav je bio prije par godina, i njega su godine stigle, no ovaj afrički majstor je jedan od onih igrača čija je samo pojava na terenu dovoljna da suigračima da injekciju samopouzdanja i vjere u svoju mogućnost da mogu u samo dvije minute iz ničega preokrenuti negativan rezultat. Jedan je Didier Drogba, a toga je svjestan i izbornik Obale Bjelokosti Sabri Lamouchi:

"Kada je Didier Drogba stupio na teren, sve se promijenilo. Kada imate igrača takvog kalibra, onda se možete smatrati sretnikom. Naravno da je bio frustriran dok je bio na klupi, ali jeste li vidjeli sreću na kraju... on je prvak".

S druge strane, razočaran je s razlogom bio japanski izbornik Alberto Zaccheroni:

"Očekivao sam drugačiju izvedbu svojih igrača. Nakon što proanaliziram utakmicu, razgovarat ću s njima kako bih saznao je li riječ o neiskustvu ili nečemu drugom. Znam da možemo odigrati bolje, jer smo to pokazali više puta ranije. Čekaju nas još dvije utakmice i moramo zadržati visoku razinu morala".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.