Ronaldo zabio za pobjedu u oproštaju od Brazila: Portugalci i Ganci ispali sa SP-a!

Foto: Guliver Images/Getty Images

PORTUGAL je pobijedio Ganu u 3. kolu skupine G s 2:1. Cristiano Ronaldo zabio je svoj prvi, a ujedno i posljednji pogodak na ovom Svjetskom prvenstvu zato što iz skupine G u osminu finala idu SAD i Njemačka.
 
Utakmica je imala zanimljivu uvertiru. Ganski izbornik Akwasi Appiah potjerao je iz reprezentacije dvojicu stožernih igrača Kevina-Princa Boateng i Sulleyja Muntarija, a dan prije toga predsjednik Gane poslao je nesretnim igračima tri milijuna dolara dodatnih premija, jer su Ganci prijetili da će bojkotirati susret s Portugalom.

Umjesto da otvore utakmicu kao da im je posljednja u životu, ganski izbornik morao je dodatno nabrijavati svoje igrače koji su prepustili inicijativu blijedom Portugalu.

Dauda poklonio Ronaldu prvi gol na ovom SP-u

Portugalci, pak, ponovno nisu briljirali, odnosno sve se svelo na taktiku "samo dodaj Ronaldu". Zvijezda Reala u 5. minuti pogodila je gredu, a da ovo nije Ronaldov turnir najbolje se vidjelo u 18. minuti kada je s pet metara promašio stopostotnu šansu, odnosno njegov udarac glavom sjajno je obranio ganski vratar Dauda. Međutim, Crne zvijezde kapitulirale su u 31. minuti kada je John Boye nespretnom reakcijom odbio loptu u vlastiti gol.

 Gana je u drugom poluvremenu dodala gas (možda im je obećana nova doza dodatnih premija), a njihova prevlast u sredini terena isplatila se u 55. minuti kada je Asamoah fino centrirao u kazneni prostor, gdje se ukazao Asamoah Gyan koji se samo naklonio i glavom pogodio za izjednačenje. Da situacija bude još bolja za Ganu, Thomas Müller zabio je Amerikancima u utakmici koja se igrača u Recifeu, a u tom trenutku Gani je trebao još jedan pogodak kako bi osigurali osminu finala.

Portugalci se u suzama oprostili od Brazila, Ganci s premijama

Međutim, junak iz prvog poluvremena, Fatau Dauda, katastrofalnom je reakcijom poslužio Ronalda, koji je neometan s 11 metara zabio za konačnih 2:1. U drugi krug iz skupine G, dakle, idu Njemačka i SAD, dok Gana i Portugal pakiraju kofere i odlaze kući. Ganci nešto sretniji, oni su na vrijeme osigurali svoje dodatne premije.

 Sastavi:

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.