Repeša na SP vodi Lafayettea umjesto Drapera: "Nemamo takvog igrača i ne vidim kad ćemo ga imati"

Foto: KK Partizan

JASMIN REPEŠA, izbornik košarkaške reprezentacije Hrvatske, objavio je danas popis za Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj.

Na popisu nema Dontayea Drapera, naturaliziranog Amerikanca koji je dosad igrao za Hrvatsku. Umjesto njega Repeša je pozvao drugog američkog razigravača Olivera Lafayettea, koji je igrao za Partizan, Anadolu Efes, Žalgiris, prošle sezone bio u Valenciji, a novi klub mu je Olympiacos.

"On ima igračke i ljudske karakteristike kojima može pomoći. Ne želim da drugi ispaštaju jer nemamo igrača na toj poziciji. A ni ne vidim kad ćemo ga imati", pojasnio je Repeša zašto je pozvao Lafayettea.

Lafayette nije odabran na draftu, ali drži jedan NBA rekord

Novi razigravač hrvatske reprezentacije je 30-godišnjak iz Baton Rougea. Prije sedam godina je izašao na NBA draft, ali nije odabran. Međutim, ipak je zaigrao u najjačoj ligi svijeta. Potpisao je 2010. godine ugovor s Boston Celticsima i odigrao jednu utakmicu. Za 22 minute na parketu postigao je sedam poena, te je rekorder po broju postignutih poena od onih košarkaša koji su odigrali samo jednu utakmicu u NBA ligi.

Nakon Bostona je potpisao za Partizan gdje je proveo samo mjesec dana, a zatim je tri godine lutao po Europi. Prije desetak dana nakon dobre sezone u Valenciji kod Perasovića potpisao je dvogodišnji ugovor s Olympiakosom.

Reprezentaciju predvode, očekivano, Bojan Bogdanović i Damjan Rudež kao novi NBA igrači, Dario Šarić i Mario Hezonja kao najveće nade, te Ante Tomić, Roko Leni Ukić i Luka Žorić kao iskusni euroligaški igrači.

Najbolja hrvatska vrsta okuplja se 20. srpnja, kada i kreće s pripremama za Svjetsko prvenstvo na kojem nastupa u skupini s Argentinom, Grčkom, Filipinima, Portorikom i Senegalom.

Popis Hrvatske za Svjetsko prvenstvo:

1. Roko Leni Ukić
2. Oliver Lafayette

3. Rok Stipčević
4. Krunoslav Simon
5. Bojan Bogdanović
6. Mario Hezonja
7. Fran Pilepić
8. Luka Babić
9. Damjan Rudež
10. Dario Šarić
11. Mario Delaš
12. Miro Bilan
13. Damir Markota
14. Darko Planinić
15. Ante Tomić
16. Luka Žorić
17. Lukša Andrić

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.