Posljednji dan prijelaznog roka: Inter pustio Mottu i doveo Guarina, Milanu ukrao i Palomba



GANSKI nogometaš Sulleyman Muntari posuđen je do kraja sezone talijanskom prvoligašu Milanu i to iz ljutitog gradskog rivala Intera.

Muntari (27) je tek na kraju sezone trebao prijeći u redove Milana, ali je iz nepoznatog razloga cijeli proces ubrzan. Ganac, koji je u Inter stigao 2008. godine iz Portsmoutha, je proveo dio prošle sezone u Sunderlandu.

Muntari se nikako ne uklapa u Interove planove ove sezone što govori i podatak da je u prvom dijelu prvenstva nastupio u svega četiri utakmice, odnosno proveo je u igri sveukupno 156 minuta.

Bridge u Sunderlandu na posudbi do kraja sezone

Bivši engleski nogometni reprezentativac, 31-godišnji Wayne Bridge, igrat će do kraja ove sezone na posudbi u Sunderlandu iz Manchester Cityja.

Bivši igrač Southamptona, Chelseaja i Fulhama, član je Manchester Cityja od 2009. godine. I prošle sezone je drugi dio prvenstva odigrao na posudbi, ali u West Hamu.

Ove sezone Bridge je upisao samo jedan nastup za Manchester City, u Carling Cupu. Budući da nije u planovima trenera Roberta Mancinija, odlazak u Sunderland bio je za Bridgea najbolja opcija.

Blizanci Olsson zajedno u Blackburnu


Marcus Olsson, 23-godišnji švedski nogometaš, potpisao je ugovor na dvije i pol godine za Blakcburn, u kojem će igrati i njegov brat blizanac Martin...

Braća Olsson započela su karijeru u lokalnom Högaborgsu. Obojica su bili na probi u Blackburnu 2005. godine. Martin, koji igra na poziciji lijevog beka ili veznog igrača, je u siječnju 2006. godine prešao u taj klub, odnosno u njegovu akademiju, dok je  ljevokrilni Marcus dosad igrao u švedskom Halmstadsu.

Šest godina nakon dolaska svog brata na Ewood Park, priključio mu se i on. arcus Olsson je drugo pojačanje Blackburna ovoga siječnja. Prethodno je iz Bordeauxa na posudbu stigao napadač Anthony Modeste.

Inter pustio Mottu i odmah doveo Guarina

Nakon što je menadžer Thiaga Motte potvrdio da vezni nogometaš Intera odlazi u Paris Saint Germain, par sati kasnije potvrđen je dolazak među "Nerazzure" Freddyja Guarina iz Porta. Iako još nije službeno potvrđeno, tijekom utorka postalo je jasno da će Talijan rođen u Brazilu Thiago Motta sa San Sira preseliti na Park prinčeva, a informaciju je za portal Tuttomercato.web potvrdio njegov menadžer Alessandro Canovi.


"PSG i Inter su postigli dogovor oko transfera Thiaga Motte, a do 19 sati bi trebali biti usuglašeni i posljednji detalji", izjavio je Canovi. Da su u Interu bili potpuno spremni za ovakav razvoj situacije potvrdilo se tek nekoliko sati kasnije, kada je iz Lega Calcija odnosno Talijanske nogometne lige stigla informacija da je već registriran novi igrač Intera, Kolumbijski veznjak Freddy Guarin.

Prema navodima Sky Sporta Inter je za Guarinovu posudbu do kraja sezone platio milijun i pol eura, s mogućnošću otkupa njegovog ugovora u potpunosti za dodatnih 11 milijuna na kraju sezone. Također, talijanski mediji procjenjuju da je PSG za Mottu platio 10 milijuna eura, a 29-godišnjak je potpisao ugovor na tri i pol sezone za plaću od 2 milijuna eura po sezoni.

Vijestima iz Serie A dodajmo da je Udinese i službeno na šestomjesečnu posudbu doveo veznjaka Juventusa Michelea Pazienzu. Po dolasku Simonea Padoina iz Atalante, trener "stare dame" je poručio Pazienzi da više ne računa na njegove usluge, a ovaj se brzo snašao pristupivši jednom od glavnih konkurenata Juventusa za naslov prvaka Italije.

Inter u zadnji čas "oteo" Palomba Milanu


Zadnjeg dana prijelaznog roka, unatoč najavama o prelasku u Milan, dosadašnji nogometaš Sampdorije Angelo Palombo ipak je pojačao redove Intera...

Premda su talijanski mediji Palomba povezivali s Milanom on je na kraju ipak pristao do kraja sezone doći na posudbu u Inter, a "Nerazzuri" imaju opciju potpunog otkupa ugovora u ljetnom prijelaznom roku.

"Vrlo sam zadovoljan dolaskom u Inter. Ovo je velika momčad", poručio je Palombo putem službene Internet stranice svog novog kluba. Bivši igrač drugoligaša Sampdorije 22 je puta oblačio i dres nacionalne momčadi, pa je Claudio Ranieri zadnjeg dana prijelaznog roka uz dolazak Guarina dobio još jedno kvalitetno rješenje u veznom redu.

Zidan se iz Borussije Dortmund vratio u Mainz

Egipatski nogometaš Mohamed Zidan napustio je Borussiju Dortmund kako bi ponovo zaigrao za Mainz u čijim redovima nastupao tri sezone. Odlazak Zidana s Westfallena mogao bi stopirati očekivani transfer Lucasa Barriosa u engleski Fulham, jer je nedavno upravo Zidan izjavio kako su mu u klubu rekli da samo jedan od njih dvojice može napustiti momčad u zimskom prijelaznom roku.

Iz Mainza nisu objavljeni financijski detalji transfera osim da je egipatski napadač potpisao ugovor do kraja ove sezone s opcijom produljenja na još dvije godine. "Jako sam sretan zbog ovog transfera. Želio sam se vratiti u Mainz jer me za ovaj klub vežu lijepe uspomene. U Dortmundu mi je bilo jako dobro, i premda su željeli da ostanem ja sam tražio promjenu",  poručio je Zidan putem klupske internet stranice Mainza.

Barcelona otpustila Hleba, Olympiakos najbliže Bjelorusu

 
Barcelona je u ljeto 2008. godine za transfer nogometaša Arsenala Aleksandra Hleba izdvojila 15 milijuna funti. Bila je to jedna od najlošijih investicija katalonskog kluba u povijesti... Iz Barcelone su u utorak objavili kako su raskinuli ugovor s 30-godišnjim bjeloruskim reprezentativcem čiju su karijeru od napuštanja Arsenala obilježile ozljede i neuspješni povratci na teren u nekoliko klubova u kojima je dolazio na posudbe.

Stuttgart, Birmingham City i na kraju Wolfsburg pokušali su vratiti u život nekada jednog od najboljih krilnih igrača u Europi, a nakon što se vratio s posudbe iz Wolfsburga, Barcelona je odlučila prekinuti agoniju. Dogovoren je sporazumni raskid ugovora, a kao najozbiljnijeg interesenta za njegove usluge Sky Sports navodi grčki Olympiakos premda ima i nekoliko ponuda iz Premiershipa.

Osim želje za dovođenjem Hleba grčka momčad je u utorak svoje redove ojačala turskim reprezentativcem Colinom Kazim-Richardsom koji je stigao na posudbu iz turskog Galatasaraya do kraja tekuće sezone, a kao i u većini sličnih slučajeva Olympiakos ima pravo prvokupa u narednom prijelaznom roku.

Milan pronašao napadača – Internacionalov Roggia došao na posudbu

Lucas Roggia, napadač brazilskog Internacionala koji posjeduje i talijansku putovnicu do kraja sezone bit će na posudbi u redovima nogometaša Milana. Zbog problema s bolesti Antonija Cassana, a potom i neuspjeha u pregovorima oko angažmana Argentinca Carlosa Teveza, zadnjeg dana prijelaznog roka talijanski prvak je napadačku liniju osnažio 21-godišnjim Lucasom Roggiom kojeg je trener Massimiliano Allegri zamijetio na pripremnom Audi Cupu.

Uz Roggiju na San Siro je stigao, bolje reći – vratio se, Nigerijac Kingsley Umunegbu. Radi se o poprilično anonimnom napadaču čiju vrijednost transfermarkt procjenjuje na tek 50 tisuća eura. Umunegbu je kao vrlo mlad igrač doveden u Milan, a potom je bio na posudbama u mnogo talijanskih klubova, da bi zadnjih pola sezone proveo, također na posudbi, ali u švicarskom Chiassou.

Lucho Gonzalez iz Marseillea u Porto

Portugalski prvak Porto potvrdio je transfer 31-godišnjeg argentinskog veznjaka Lucha Gonzaleza iz Marseillea.

Tako se Lucho vraća na Dragao nakon ljeta 2009. godine kada je u transferu vrijednom 18 milijuna eura krenuo pravac Marseillea.

Ovoga puta Argentinac dolazi u Porto bez odštete, a potpisao je dvoipogodišnji ugovor u kojem postoji klauzula o mogućem prijevremenom raskidu uz odštetu od 10 milijuna eura.

"Otkako sam napustio Porto moja je ideja bila da se u jednoj fazi karijere vratim ovdje i ovo je bila ispravna stvar. I ja i ljudi iz Porta željeli smo moj povratak. Jako sam sretan", rekao je Argentinac, koji je tijekom četverogodišnjeg mandata u Portu zabio 31 gol u 111 ligaških susreta, pomogavši klubu da u tom periodu osvoji četiri prvenstvena naslova i dva nacionalna Kupa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.