Pola milijuna za amatera: "Mali Makelele" iz Luksemburga novo pojačanje Dinama?

Foto: Screenshot / lequotidien.lu

BRAĆA MAMIĆ novo potencijalno pojačanje pronašla su na neočekivanom mjestu, u svlačionici amaterskog kluba iz Luksemburga kojeg je hrvatski prvak s ukupnih 6:0 izbacio u 2. kolu kvalifikacija za Ligu prvaka.


Ben Payal je jedan od najboljih prijatelja Miralema Pjanića, s kojim je igrao u mlađim kategorijama luksemburških momčadi. Protiv Dinama je mladi veznjak odigrao solidno, ali nisu mu to bile najbolje predstave u karijeri. Ipak, dovoljno da privuče poglede Dinamovog vodstva. Mirko Barišić čelnicima Fole otkrio je da mu se upravo Payal najviše svidio. Vodstvo Dinama veznjaku je nakon utakmice udijelilo nekoliko pohvala, a s njima se odmah složio i trener Kruno Jurčić.

Fola se nada da će od "modrih" izvući 500 tisuća eura odštete, ali odbili su pustiti Payala na nekoliko tjedana probe na Maksimiru zbog skorašnjeg početka prvenstva. Kažu kako neće stajati na putu Payalu ako dobije priliku potpisati za profesionalni klub, ali Dinamu ništa neće poklanjati.

Payal je dva puta odbio Lazio: Visok sam 160 cm, ali imam ramena kao Hulk


24-godišnji Payal ima 38 nastupa za reprezentaciju, 16 utakmica u UEFA-inim klupskim natjecanjima (kvalifikacijama), procijenjen je na 150 000 eura i ugovor mu vrijedi do 2016. godine. U Folu Esch stigao je prije manje od mjesec dana, a šest godina igrao je za Dudenlange.

Prije tri godine francuski i talijanski lovci na talente upozoravali su na "malog Makelelea" iz Luksemburga.

"Na terenu sam zvijer. Sve ću napraviti da uzmem loptu i ulovim igrača ispred sebe, ali izbjegavam zlonamjerne prekršaje. Da imam 10 centimetara više, bio bih profesionalac. U Dudelangeu su me zvali mali Makelele (visok tek 160 cm), ali nitko me ne može srušiti u duelu. Nizak sam i mršav, ali imam ramena kao Hulk", govorio je o sebi tada 22-godišnjak koji je zabljesnuo u kvalifikacijama za Euro 2012 i dva puta odbio poziv Lazija, jednom zbog bolesti, drugi put zbog poziva u reprezentaciju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.