Podignuta optužnica protiv Nikole Karabatića: "Slomili ste snove mene i mog oca"

FRANCUSKI sud u Montpellieru digao je optužnice protiv nekoliko igrača rukometnog kluba Montpellier, a daleko najzvučnija su ona Nikole Karabatića i njegovog brata Luke. Na sud će morati i Mladen Bojanović, Primož Prošta, Samuel Honrubia, ali i Jeny Priez te Geraldine Pillet - djevojke braće Karabatić.

> Zlatnim francuskim rukometašima prijeti 5 godina zatvora: Izdala ih Karabatićeva djevojka

> "Nije problem što su se kladili, problem je što su varali"

> Izgleda li vam ovo kao namještena utakmica? Pogledajte isječke poraza francuskih rukometaša

Odmah nakon Luke, pred suca je stigao Nikola Karabatić protiv kojeg je podignuta optužnica za ilegalno klađenje i namještanje utakmice. Poznato je kako će se popularni rukometaš braniti sa slobode, a preko odvjetnika obratio se medijima:

"Rekli ste da smo varali, a mi nismo ni igrali. Ja se nisam kladio, kladila se moja djevojka", poručio je preko odvjetnika Karabatić kojeg je ova afera psihički slomila.

"Slomili ste snove mene i mog oca. Cijeli život posvetio sam rukometu, a prikazali ste nas kao obične kriminalce. Sada se borim za svoj sport. Reći da sam varalica, za mene je to noćna mora"

I njegov brat Luka zaradio je optužnicu, a branit će se sa slobode.

Srbin Mladen Bojinović također je optužen za prevaru. Protiv njega je kao i protiv ostalih rukometaša podignuta optužnica, a branit će se sa slobode jer je platio jamčevinu u iznosu od 11 tisuća eura. Tereti ga se za namještanje utakmice.

Podignuta je optužnica i protiv Geraldine Pillet, djevojke Nikole Karabatića. Ona se trenutno nalazi na slobodi jer je platila jamčevinu u iznosu od 4400 eura.

Nakon saslušanja slovenskog vratara Primoža Prošta pred novinarima se pojavio njegov odvjetnik Franck Nicolleau.

"Varanje je nemoguće. Moj klijent se kladio, ali nije namjestio utakmicu. Sada se kaje, jer zna da je to bio potez idiota. Nisu znali u što se upuštaju, nisu znali da to što rade je protuzakonito", ispričao je Nicolleau.

Podignute su još dvije optužnice i to protiv Slovenca Primoža Prošta te Samuela Honrubije.

Francuski mediji pišu kako je protiv djevojke Luke Karabatića, Jeny Priez, podignuta optužnica za prevaru tešku 13 tisuća eura. Tu vijest potvrdio je glavni tužitelj Robin Brice.

Jedan od odvjetnika braće Karabatić, Eric Dupont-Moretti, dao je izjavu francuskim novinarima:

"Što želite od mene? Nemam nikakve novosti za vas", iziritirano je započeo obraćanje Francuz.

"Vi konstantno navaljujete. Isto tako konstantno u svojim izvještajima pišete riječi poput: "pad", "kataklizma", "katastrofa", "varanje"... Tako insinuirate da su moji klijenti krivi i da im ne treba suđenje! To je medijska hajka! Želim vas podsjetiti da oni nisu krivi sve dok sud ne odluči suprotno. Iako, ako ćemo pričati o slučaju, nitko mi ne može objasniti kako su to moji klijenti mogli namjestiti utakmicu na koju su se kladili, a da istu nisu igrali. To je jedno veliko pitanje. Nemojte se ponašati kao da su braća Karabatić već osuđeni", oštro je upozorio Dupont-Moretti.

Najbolji na svijetu, a igraju za kikiriki.

Jedan od tri kladioničara koji je optužen za prevaru kategorički je opovrgnuo da se kladio po nalogu rukometaša. Odbacio je optužbe da su mu novac dali Nikola Karabatić i njegova djevojka Geraldine Pillet, u što istražitelji sumnjaju.

Odvjetnik Mladena Bojinovića:

"Mladen ima veoma jasno objašnjenje. On je kockar koji se puno kladi, ali nikad na rukomet. Ovo je greška francuskih kladionica koje su postavile nerealne koeficijente za taj susret. Rukometaši su znali da će utakmica biti teška i neizvjesna i zato su se odlučili kladiti. Bojinović tvrdi: utakmica nije bila namještena"

Izgleda li vam ovo kao namještena utakmica?

Prema Midi Libreu, ako se optužnica ne odbaci, uslijedit će zabrana igranja za sve optužene jer ne smiju doći u dodir s drugim optuženim u ovom slučaju.

Za Valerie Fourneyron, ministricu sporta, stvari su jasne:

"Ovo je težak udarac za rukomet. No, to nije jedini slučaj. Ne smijemo griješiti i stvarati konfuziju. Ne smijemo dopustiti da ova mrlja stoji nad cijelim francuskim rukometom. Uhićenja pred kamerama nakon utakmice rezultat su pravde i nadležnih organa koji su radili svoj posao. Zakon se mora poštovati."

Claude Onesta, izbornik francuske rukometne reprezentacije, smatra da njegovi rukometaši, ako su krivi, trebaju biti žestoko kažnjeni .

"Još u svibnju se moglo nešto naslutiti, ali prije Olimpijskih igara nismo imali detaljnijih informacija. Mi u Francuskoj nismo naučeni na ovakve momente. Imam veliki respekt prema tim momcima, ali navodno su napravili veliku pogrešku. Ako se to dokaže moraju biti žestoko kažnjeni kao primjer drugima."

Karabatić odlazi iz Montpelliera?

Rukometni klub Montpellier najavio je žestok okršaj s rukometašima ako im se dokaže krivnja. Najvjerojatnije će svi dobiti izgon iz kluba, a prema posljednjim informacijama nakon saslušanja, čini se kako Nikola Karabatić više nije igrač Montpelliera.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.