Počela ABA liga: Zadar ispustio pobjedu u vatrenom Pioniru

POČELA je nova sezona u regionalnoj košarkaškoj ABA ligi. Košarkaši Zadra propustili su napraviti iznenađenje i slaviti u Beogradu protiv Partizana.

Zadar je vodio gotovo tijekom cijelog susreta, a Beograđani su u posljednjih pet minuta okrenuli rezultat i na kraju pobijedili 81:74.

U dvorani Pionir je bilo vatreno. Utakmica je prekinuta nakon što su domaći navijači pobacali na parket sve što su imali uz sebe. Zadrani su se u tom trenutku povukli s parketa, da bi se potom vratili i nastavili utakmicu.

Romeo Travis sa 18 poena, devet skokova i tri asistencije predvodio je Zadar. Marko Ramljak je upisao devet poena uz četiri asistencije, a Ivan Mikulić i Franko Kaštropil su dodali po osam, s tim da je potonji imao i šest skokova.

Široki je sezonu startao - domaćim porazom. Igokea je slavila sa 69:63, a veliki korak prema uspjehu su gosti napravili nakon prve četvrtine koju su dobili sa čak 29:10.

Najbolji je kod Širokog bio Darko Planinić sa 18 poena i četiri skoka, dok je Boris Barać imao pet poena, osam skokova i dvije asistencije.

ABA liga, 1. kolo:

Partizan - Zadar 81:74

Široki - Igokea 63:69

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.