Pitamo vas: Treba li početnik Kovač ostati izbornik Hrvatske?

Montaža: Index

SVI se slažu kako je trener bez iskustva teško podbacio na SP-u, gdje je imao igrače za plasman u drugi krug, ali ih nije znao složiti u momčad.

Jasno je kako Hrvatska nema reprezentaciju za sam svjetski vrh, niti je itko očekivao novu broncu ili finale, ali ekipa koja ima Modrića, Rakitića, Mandžukića, Perišića... mora puno bolje i više od onog što je pokazala nakon što ju je u ruke dobio izbornik koji je prije toga vodio juniore Salzburga i nekoliko utakmica mladu reprezentaciju.

Kovač je nakon dva poraza u tri utakmice skupine na udaru kritika navijača, novinara, pa čak i njegovih trenerskih kolega i bivših suigrača iz reprezentacije.

Griješio je u odabiru igrača, sastavljanju momčadi, taktici i to je bilo očito, a u zadnjoj utakmici, protiv izravnog konkurenta za prolazak u osminu finala, Meksiko (kojem je trebao bod, ali je uzeo tri i zabio jednako toliko golova), u odnosu na Kovačevu Hrvatsku izgledao je poput Španjolske otprije četiri godine, nepobjedivo i nedostižno.

Nedvojbeno dobra reprezentacija ipak nije toliko grandiozna, kao što je izgledala dok je na komadiće razbijala Hrvatsku, koja doista mora puno bolje, posebno u tako važnoj utakmici i pred očima cijelog svijeta.

Međutim, Kovač kao i svi njegovi neuspješni prethodnici odbija se posuti pepelom i priznati greške koje su nedvojebene i očite, što samo još više iritira njegove brojne oponente i kritičare.

Ali, ima i onih koji se zalažu da se i ovom trenerskom početniku, kao i Biliću i Štimcu prije njega, da još koja prilika i da nastavi (kao što je predsjednik saveza Šuker već potvrdio) voditi reprezentaciju i u kvalifikacijama za EP.

Neki zato što simpatiziraju Kovača, a neki zbog toga što cijelu situaciju komentiraju tako tipično hrvatski, sliježući ramenima uz "nemamo boljeg..."

Pitamo vas zato, kako ćete okrenuti palac Kovaču?
 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.