PSG izgubio prvu utakmicu sezone, Sertic asistirao za pobjedu Bordeauxa

Foto: Guliver Image/Getty Images

GREGORY SERTIC zaista se nameće kao potencijalno rješenje za vezni red hrvatske reprezentacije. Svoje želje i riječi ove sezone je odlučio dodatno potvrditi i igrama na terenu. Još lani je sa sebe isprao status rezerve, a ove jeseni se nametnuo kao jedan od glavnih igrača Bordeauxa.

U srijedu je odigrano 16. kolo francuskog prvenstva, a Sertic je asistirao za pobjedu Žirondinaca kod Guingampa. U 26. minuti utakmice Sertic je namjestio Faubertu za jedini gol. Domaćima nije pomoglo ni isključene Orbana u 53. minuti, a i njima je isključen igrač u sudačkoj nadoknadi utakmice. S tri boda Bordeaux je skočio na 7. mjesto.

Za Bordeaux je ove sezone odigrao 14 utakmica (samo dvije nije odradio do kraja), zabio dva gola i dvaput asistirao, a još važnije, jedan je od najbolje ocijenjenih igrača lige ove sezone, tik uz Zlatana Ibrahimovića.

PSG poražen nakon 26 prvenstvenih utakmica

Senzaciju kola kreirao je Evian, koji je sa 2:0 porazio PSG. Aktualni prvak Francuske upisao je prvi poraz u posljednjih 26 ligaških utakmica, i prvi uopće još od 27. srpnja. 

Ipak, PSG je dominirao, stvorio nekoliko sjajnih prilika, ali od 17 udaraca, samo su 4 išla u okvir gola. Domaćin je bio gotovo jednako opasan iako je loptu u posjedu imao tek trećinu vremena i na koncu je slavio. Golove za Evian postigli su Clarck N'Sikulu (75) i Modou Sougou (87).

Utakmicu je obilježio i kung-fu potez Zlatana Ibrahimovića na protivničkom igraču. Iako je bio grub, nije sankcioniran.



 
Kolo Le Championnata obilježili su crveni kartoni. Osim spomenutih, dva je isključenja zaradio i Montpellier koji je na svom terenu poražen 0:2 od Lorienta. Zaiskrilo je pred kraj utakmice dok su gosti već držali vodstvo od jednog gola, a onda su domaćima isključena dvojica braniča Hilton u 89. i El Kaoutari u 93. minuti. Minutu kasnije Aboubakar je iz penala pogodio za 0:2.

Rennes je sa 3:1 srušio St. Etienne i zaustavio njegov uspon prema vrhu. Dva gola zabio je Argentinac Romero.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.