Nizozemska prva u skupini, Španjolci se oprostili pobjedom

Foto: Hina
 
U dvoboju posljednjeg kola B skupine svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu reprezentacija Nizozemske je u Sao Paulo pobijedila Čile 2:0 i osvojila prvo mjesto u skupini.
 
Golove za Oranje postigli su Leroy Fer u 77. i Memphis Depay u drugoj minuti sudačke nadoknade drugog dijela. Čileancima ostaje utjeha kako su usprkos porazu osvojili drugo mjesto i izborili plasman u osminu finala.
 
U drugom susretu iz B skupine, koji nije imao nikakvu rezultatsku važnost, Španjolska je u Curitibi deklasirala Australiju 3:0. Golove za još uvijek aktualne svjetske prvake koji se nakon ove utakmice vraćaju kući, zabili su David Villa u 36., Fernando Torres  u 69. i Juan Mata u 82. minuti susreta.
 
Nizozemci su natjecanje u skupini okončali s maksimalne tri pobjede, Čile je osvojio drugo mjesto sa šest bodova, Španjolci imaju tri boda, a Australija je na začelju bez bodova.
 
Nizozemska i Čile čekaju rasplet grupe A
 
Nizozemska i Čile sada čekaju suparnike iz skupine A u kojoj se za prva dva mjesta bore Brazil i Meksiko sa po četiri boda, te Hrvatska s bodom manje.
 
Nizozemska i Čile su ušli u utakmicu bez previše rizika i trke pa smo u prvom poluvremenu gledali pravu 'uspavanku'. Nizozemcima je i bod bio dovoljan za prvo mjesto u skupini pa nisu previše riskirali, dok Čile veći posjed lopte nije uspio pretvoriti u nešto opasnije pred vratima Jaspera Cillessena. U prvih 45 minuta vidjeli smo tek dvije ozbiljnije situacije, na svakoj strani po jednu.
 
Najbliže vodstvu Čile je bio u 24. minuti kada je Felipe Gutierrez nakon prizemnog ubačaja iz kornera loše pucao preko gola. Svjetski doprvaci najbolju priliku u prvom djelu imali su u 40. minuti kada je Arjen Robben povukao kontru, te u solo akciji ušao u kazneni prostor, ali pucao pored gola.
 
Niti otvaranje drugog dijela nije donijelo pomak u igri. Prvu priliku vidjelo smo u 60. minuti kada je Alexis Sanchez udarcem iz kosa zaprijetio nizozemskim vratima, no Cillessen je bio spreman. Dvije minuta kasnije udarac je okušao i Robben, no Claudio Bravo nije imao problema.
 
Čile se otvorio, Nizozemci zabijali
 
U posljednjih 20 minuta čileanski izbornik Jorge Sampaoli je sve karte bacio na napad, no umjesto da postignu gol, Čileanci su ga primili. Dvije minute nakon što je ušao u igru Leroy Fer je u 77. minuti udarcem glavom zatresao suparničku mrežu gurnuvši Nizozemce u prednost.
 
Sve dvojbe oko pitanja pobjednika Nizozemci su razriješili u 90. minuti kada je Robben povukao kontru, a potom sjajno uposlio Memphis Depaya kojem nije bilo teško zabiti za 2:0.

Početni sastavi:

Nizozemska: Cillessen - Janmaat, Vlaar, De Vrij, Blind - Wijnaldum, De Jong, Kuyt - Sneijder - Robben, Lens
 
Čile: Bravo - Medel, Silva, Jara -  Isla, Aranguiz, Diaz, Mena - Gutierrez - Sanchez, Vargas

Australija: Ryan - McGowan, Spiranovic, Wilkinson, Davidson - McKay, Jedinak, Bozanic - Leckie, Taggart, Oar

Španjolska: Reina - Juanfran, Albiol, Ramos, Alba - Alonso, Koke - Cazorla, Iniesta, Villa - Torres

<br>

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.