Nevjerojatno! Real zakasnio jednu minutu, De Gea ostaje u Unitedu

Foto: Guliver Image/Getty Images

U VEĆINI europskih zemalja završio je prijelazni rok, ali u Engleskoj, gdje se sklapaju najveći poslovi, traje do 18 sati u utorak. 

> Mamić potvrdio transfer Šimunovića u Celtic

> Hajduk od euforije do rasprodaje

Marko Livaja se vratio u talijansku ligu

> Propao transfer Balića u Juventus

De Gea ostaje u Unitedu, Real zakasnio samo jednu minutu

Cijelog dana izgledalo je da će De Gea postati novi vratar Reala. Madridski klub i Manchester United dogovorili su odštetu, u Manchester je trebao otići vratar Keylor Navas, a u Madridu je sve bilo spremno za predstavljanje španjolskog reprezentativca, ali su klubovi zakasnili do kraja prijelaznog roka poslati dokumentaciju u Španjolski nogometni savez. 

As piše da su Real i United dogovorili transfer pola sata prije ponoći. United je trebao dobiti 30 milijuna eura i Keylora Navasa. Upravo je Navas razlog zašto je transfer propao jer je odlučio nešto promijeniti u svom ugovoru s Unitedom, pa se to nije stiglo odraditi do kraja prijelaznog roka. Španjolci pišu kako je Real zakasnio samo jednu minutu s realizacijom transfera. Madriđani su od Saveza zatražili da se rok produži još pet minuta, ali su odbijeni.

Dok je nosio dres Atletica, De Gea je tvrdio da ne postoji novac za koji bi otišao u Real, ali izgleda da se puno toga promijenilo u posljednje četiri godine. Ipak, izgleda da će najmanje do siječnja ostati u Manchesteru.

Ovo bi mogao biti veliki problem za United budući da De Gea ima ugovor do lipnja 2016. godine, te bi već u siječnju mogao potpisati predugovor s nekim klubom i tako bez odštete otići iz Manchestera.

Internet su već preplavili snimke i fotografije na kojima se ismijava ovaj neuspješni transfer o kojem će se dugo pričati.

De Geina karijera u Realu :)

Posted by Index Sport on 31. August 2015

Martial ipak prelazi u United, koji je prvo ponudio 50 milijuna eura, ali je Monaco odbio i 55 i na kraju dogovorio odštetu od 60 milijuna eura i bonuse od 20!

U nedjelju smo pisali o "last minute" ponudi Manchester Uniteda za Anthonyja Martiala (19), nakon što je Van Gaal na samom kraju prijelaznog roka shvatio da je ostao bez napadača, pa je za mladog Francuza ponudio bogatstvo od 50 milijuna eura.

Naravno, Martial je brzo dogovorio svoje uvjete s Unitedom, ali Monaco, svjestan da "nož drži s prave strane", odbio je ponudu od spomenutih 50 milijuna eura. Ne samo to, tokom noći je Manchester povisio na 55 milijuna, ali su u Monte Carlu odbili i višu ponudu te tražili 60 milijuna eura i Unitedovog braniča Marcosa Roja.

 

Licitiranje se nastavilo, pa je United ponudio 70 milijuna bez igrača za razmjenu, što je Monaco odbio i zatražio 60 milijuna eura odštete i 20 milijuna kroz eventualne bonuse.

Martial se u ponedjeljak pojavio u Clairefontaineu, kampu francuske reprezentacije, na pripremama pred kvalifikacijske utakmice za Euro protiv Portugala i Srbije, na kojima se očekivalo da debira za Tricolore, ali je izbornika Deschampsa zamolio da mu zbog "izvanrednih okolnosti" dopusti jednodnevni izlet u Manchester.

 

Napadač Monaca i mlade reprezentacije Francuske prošle sezone postigao 11 golova za klub u kojem igraju Subašić i Pašalić, nedvojbeno je talentiran, ali sigurno ne vrijedi onoliko koliko je za njega upravo ponudio Manchester United.

Na Old Traffordu, u očajničkom pokušaju da prije kraja prijelaznog roka kupe još jednog napadača, ne pitaju za cijenu, pa za mladića koji još nema nastup za seniorsku reprezentaciju, nude bogatstvo, jer vremena je sve manje, a United pred dugu sezonu ima još manje napadača, točnije jednog!

Jer nakon što je Van Gaal potjerao Van Persiea, a Javieru Hernandezu poručio da do kraja prijelaznog roka nađe novi klub, ostao je samo na Rooneyu, te neprovjerenom i nezrelom članu klupske akademije Jamesu Wilsonu, što naravno nikako nije dovoljno za Unitedove ciljeve i ambicije.

Ipak, njih ne dijele mnogi igrači koje su na Old Traffordu ovog ljeta željeli dovesti, točnije Sergio Ramos, Pedro i Otamendi, žele ih ostvariti u drugim klubovima, a kada je shvatio da je ostao bez napadača, Van Gaal sada želi "bilo koga", pa za mladog Martiala nudio 16 puta više nego što je Monaco prije dvije godine platio Lyonu, koji će opet profitirati na Martiali. I to kako, jer s obzirom da je od 14. do 17. godine bio u tom klubu, Lyon ima pravo na Uefinu naknadu za razvoj igrača, koja bi zbog visine transfera mogal iznositi čak oko 10 milijuna eura.

Ljajić u Interu, stigao i Melo

Adem Ljajić otišao je iz Rome na jednogodišnju posudbu u Inter. Roma će dobiti dva milijuna eura, te na kraju sezone još devet ako Ljajić ostane u Milanu.

U Inter je stigao i Felipe Melo za 3,5 milijuna eura iz Galatasaraya.

Matri pronašao peti klub u dvije godine

Alessandro Matri mijenja peti put klub u samo dvije godine. Iz Milana 31-godišnji napadač ide na posudbu u Lazio.

Piazonova četvrta posudba

Chelsea je poslao Lucasa Piazona na četvrtu posudbu. Nakon Malage, Vitessea i Frankfurta, odlazi u Reading.

Garcia iz Atletica u Athletic

Raul Garcia napustio Atletico Madrid i otišao je u Athletic Bilbao. Bila je to želja igrača, koji je potpisao četverogodišnji ugovor s Bilbaom.

Rolando u Marseilleu, Hunt u HSV-u

Marseille je doveo braniča Porta Rolanda, a Aaron Hunt je napustio Wolfsburg i otišao u HSV.

Januzaj na posudbi u Borussiji

Adnan Januzaj iz Uniteda ide na jednogodišnju posudbu u Borussiju Dortmund. Uzeo je dres s brojem 9.

 

Cana u Nantesu

Lorik Cana do kraja dana trebao bi napustiti Lazio. "Mislim da će moj transfer u Nantes biti služben do kraja dana."

Hojbjerg u Schalkeu 

Pierre-Emile Hojbjerg otišao je iz Bayerna na jednogodišnju posudbu u Schalke. Nosit će dres s brojem 23.

Juventus doveo Hernansea, Bilić Songa

Juventus je za jedanaest milijuna eura doveo Hernanesa iz Intera nakon što je ranije danas u Torino stigao Mario Lemina, Marseilleov veznjak u kojem vide Novog Vidala.

 

Slaven Bilić će u West Ham dovesti Alexa Songa iz Barcelone, a engleski mediji javljaju i da je Nottingham Forest prihvatio ponudu West Hama od deset milijuna eura za Michaila Antonija.

Hajrović u Eibaru

Izet Hajrović, koji se nije nametnuo u Werderu, otišao je na posudbu španjolski Eibar, dok je Wolfsburg iz Tottenhama doveo talentiranog Ismaila Azzaouija. 

Vukovi našli zamjenu za De Bruynea: Draxler u Wolfsburgu, Schalkeu 36 milijuna eura

Nisu baš isti tipovi igrača, a De Bruyne je k tome stariji tri godine, ali Julian Draxler (21) Wolfsburgu je definitivno odličan nadomjestak za igrača koji je otišao u City.

Posebno jer Vukovi za De Bruynea dobivaju 60 milijuna eura odštete, a Draxlera Schalkeu plaćaju 36 milijuna, dok će igrač imati 5 milijuna eura godišnje plaće.

Kada znamo ove uvjete i brojke, pod kojima Draxler napušta klub u kojem je od osme godine,  jasno je zašto je prije mjesec dana Schalke ponudu Juventusa od 15 milijuna eura ocijenio uvredljivom i prekinuo pregovore.

Liverpool se konačno rješava prvog Rodgersovog "pojačanja": Redsi prihvatili Sunderlandovih 14 milijuna eura za Borinija

Fabio Borini, ofenzivac iskoristiv na gotovo svim pozicijama u zadnjoj trećini terena, prije tri godine bio je prvo pojačanje Liverpoola pod novim menadžerom Brendanom Rodgersom, kada je iz Rome došao za ukupno 13 milijuna eura, uključujući i bonuse, ali kao i Mario Balotelli, koji ga je nagovorio da dođe u Liverpool, nije se nametnuo i u tri sezone koliko je bio igrač Redsa (tek 38 nastupa i 3 gola), jedina koja mu je bila dobra je ona pretprošla, koju je proveo na posudbi u Sunderlandu.

Jednog od heroja opstanka Crnih mački, Sunderland je prošlog ljeta želio za stalno i nudio 14 milijuna funti. Liverpool je prihvatio, ali Borini je želio ostati i izboriti se za mjesto u momčadi. To mu nije uspjelo i godinu dana kasnije opet je tu Sunderland koji i sada nudi 14 milijuna, ali eura (10 milijuna funti). Liverpool ovaj put prihvaća ponudu, izdašniju od iznosa koje su za Borinija ponudili Inter, Fiorentina i Watford.

Vjerni Kuba odlazi u Fiorentinu

Jakub "Kuba" Blaszczykowski (29), jedan od simbola velikog Borussijinog uzleta, povratka među njemačku i europsku elitu i trofejnu žetvu pod Kloppom, nakon osam i pol godina u Dortmundu odlazi u Fiorentinu.

Juve posudio mladog Marseilleovog veznjaka u kojem vide Novog Vidala

 

Mario Lemina (21), mladi francuski reprezentativac i član Olympique Marseillea, nakon liječničkog pregleda potpisao je jednogodišnju posudbu u Juventus.

Talijanski prvak ovaj aranžman plaća 1.5 milijun eura, a ako Lemina zadovolji, sljedećeg ljeta otkupio bi ga za 9.5 milijuna.

Nakon prodaje Pirla i Vidala, te Khedirine teške ozljede, Juventus ima popriličnu rupu na sredini, pokazalo se to i u porazu od Rome u derbiju Serie A, pa u Lemini vide dugoročnog nasljednika Artura Vidala.

Bilić kupio Jelavića

Nikica Jelavić prelazi u West Ham kod Slavena Bilića, javljaju engleski izvori. Trenutno je na liječničkim pregledima, a klubovi su se dogovorili oko odštete.

> Jelavić se vraća u Premiership: Nikica na pregledima u West Hamu

Chicharito odbio Bilića zbog Lige prvaka: Hernandez u Bayeru

Bayer je iz Manchester Uniteda doveo Javiera Hernandeza, koji je odbio ponudu Bilićevog West Hama. Meksikanac je potpisao ugovor do 2018. godine.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.