Nekadašnji junior Dinama spašava češkog velikana od ispadanja

NEKADAŠNJI junior Dinama Davor Kukec proteklog vikenda zabio je svoj prvi gol od prelaska u ostravski Banik početkom ove godine. Ipak, nije to pomoglo Baniku da izbjegne domaći poraz od Viktorije Plzen u 23. kolu Gambrinus lige. Aktualni su prvaci slavili 3:2, a Kukec je postigao posljednji pogodak na utakmici u 84. minuti. Gosti, koji su ove sezone igrali u natjecanju po skupinama Lige prvaka, zahvaljujući golovima Cisovskog i Kolara poveli su čak 3:0, a Fantis i Kukec tek su ublažili poraz pred kraj susreta.

Kako sada izgleda, Kukeca i njegove suigrače očekuje teška borba za opstanak u elitnom nogometnom razredu Češke. Sedam kola prije kraja sezone Banik Ostrava nalazi se na pretposljednjem 15. mjestu ljestvice sa samo 15 bodova iz 23 susreta. 14. mjesto Bohemiansa, koje znači spasonosni ostanak u 1. ligi, udaljeno je čak pet bodova. Banik je inače veliko ime češkog nogometa. Intertoto kup "osvojili" su sedam puta, 1981. igrali su četvrtfinale Lige prvaka, 1979. polufinale Kupa Kupova, a 1975. godine četvrtfinale Kupa Uefa. Posljednji i jedini naslov prvaka samostalne Češke osvojili su 2004. godine.

Prisjetimo se, Kukec je prošavši sve mlade kategorije Dinama 2004. godine prešao u zaprešićki Inter, za koga je u četiri godine upisao 60 nastupa i dodao osam golova. 2009. godine Kukec je za 300 tisuća eura potpisao za Panionios, gdje je igrao dvije i pol godine. U dresu grčkog kluba bivši mladi reprezentativac Hrvatske odigrao je 34 ligaške utakmice, upisavši tek dva gola i dvije asistencije. Početkom 2012. godine Kukec je kao slobodan igrač prešao u Banik Ostravu, a do sada je odigrao sedam utakmica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.