Mulleru prve dvije utrke sezone

IAKO je Gabriele Tarquini u prvoj utrci uskratio Chevroletu 14. uzastopni pole position, sama vožnja se odvijala ‘po starom’ te je Yvan Muller predvodio Roberta Huffa u dvostrukoj pobjedi za Chavrolet. Tarquini se morao zadovoljiti preostalim mjestom na pobjedničkom postolju. Predostrožno mijenjanje motora u Tarquinijevom Leonu nakon kvalifikacija dalo je naslutiti probleme u garaži Lukoil Racinga, no Tarquini je završio utrku nakon žestoke borbe, prvo s Mullerom, a zatim s Huffom.

Alain Menu u trećem Chevrolet Cruzeu završio je utrku na frustrirajućem 8. mjestu nakon bliskog susreta s Huffom nakon zbog kojeg je švicarski vozač morao izletjeti sa staze već u prvom krugu.

Predostrožno mijenjanje motora u Tarquinijevom Leonu nakon kvalifikacija dalo je naslutiti probleme u garaži Lukoil Racinga...

Borba u Yokohama Trophyu bila je također bez rezervi te su se Pepe Oriola, Aleksei Dudukalo, Alex MacDowall i Norbert Michelisz međusobno nadmetali za prve bodove u sezoni. Dudukalo je skrenuo sa staze u 11. krugu nakon vodstva u nezavisnoj kategoriji, ostavivši Orioli maksimalan broj bodova.

Kao da osvajanje prva dva mjesta u prvoj utrci nije bilo dovoljno, Chevroletovi su vozači u drugoj utrci popunili baš sva mjesta na pobjedničkom podiju. Aktualni WTCC prvak Yvan Muller pobijedio je tako u obje utrke na početku nove sezone. Novost u 2012-oj bio je obrnuti startni redosljed za drugu utrku u odnosu  na poredak prve 10-orice u drugoj kvalifikacijskoj vožnji pa se tako BMW-ov Norbert Michelisz našao na čelnoj startnoj poziciji, a na vrhu kolone ostao je sve do 7. kruga. Do prolaska ispod kockaste zastave pao je na 8. mjesto.

Nade za osvajanje nekog od prva tri mjesta pale su u vodu za Gabrielea Tarquinija već na prvom zavoju drugog kruga nakon što je u sudaru četiri automobila izvukao deblji kraj. Nadmetanje u Yokohama Trophyu bilo je jednako napeto te je ovaj puta D’Aste u Wiechers-Sport BMW-u uzeo najviše bodova. Oko sekundu zaostatka za vodećim D’Asteom imali su Franz Engstler i Alex MacDowall.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.