Mourinho: Veselim se mečevima protiv Van Gaala jer obojica smo sjajni treneri

Foto: Guliver Image/ Getty Images

JOSE MOURINHO je bez sumnje trenerski genijalac. Fantastičan motivator, izuzetan strateg i nogometni oportunist za koga je rezultat svetinja. No, također, osim njegovih fantastičnih nogometno-taktičkih kapaciteta, prgavi Portugalac je poznat i kao trener koji će se za uspjeh svoje momčadi i potući ako treba te neće prezati od provokacija i vrijeđanja protivnika.
 
Njegove učestale otrovne strelice uperene prema Arsenu Wengeru godinama zabavljaju otočku javnost, no iako beskrajno samodopadan i arogantan, i Mourinho će nekad priznati kvalitetu protivnika i diviti se njegovom radu. 
 
Koliko god nije volio Wengera i Guardiolu, kontroverzni je Portugalac cijenio sir Alexa Fergusona, a sada se veseli i okršajima protiv trenera koji je sjeo na klupu kultnog kluba s Old Trafforda – Luisa van Gaala.
 
''Ne brinem se zato što je on ovdje. Veselim se igranju protiv Uniteda. Ništa me ne brine. Gledao sam ga na press-konferenciji i bio je istinski Van Gaal, iskren i otvoren, onakav kakav uvijek jest. On je jako, jako dobar trener i bit će sjajan za Manchester United. Obojica smo sjajni treneri'', rekao je uvijek samodopadni Mourinho te je dodao:
 
''To je ono za što smo rođeni. Louis je bio najbolji trener na Svjetskom prvenstvu i jako je dobar prijatelj, doživotni prijatelj. Imam najdublje poštovanje spram tog čovjeka. Sad je u najboljem razdoblju svoje karijere. U treniranju, ako se nosite s pobjedama i porazima na pravi način, onda se popravljate. On analizira svako iskustvo i postao je sve bolji i bolji.''
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.