Milović: Splitov je veliki križ što nema skalp Hajduka i Dinama



U NEDJELJU je na rasporedu veliki derbi u gradu podno Marjanom, a na Parku mladeži susret će se Split i Hajduk. Susret su najavili nekadašnja uzdanica Crvenih, a aktualni stoper Bijelih Goran Milović te Goran Blažević

Split nikada nije pobijedio Hajduk

Prisjetimo se, Hajduk i Split su u posljednjih dvije i pol sezone odigrali pet međusobnih susreta. U onom prvom, 28.08.2010 na Parku mladeži dvoboj je završio remijem. Iste sezone, ali sedam mjeseci kasnije, Hajduk je slavio na Poljudu s 3:1.

Prošle sezone oba su susreta ove dvije momčadi završila remijem. Prvo su Bijeli odigrali krajem kolovoza 1:1 na Parku mladeži, da bi sredinom ožujka Split uzvratio Bijelima, osvojivši važan bod na Poljudu. Bilo je 0:0.

Tako dolazimo do posljednje međusobne utakmice Bijelih i Crvenih. Ista je odigrana 29. srpnja ove godine, u drugom prvenstvenom kolu kada je Hajduk slavio s 1:0. Odlučujući zgoditak postigao je Franko Andrijašević.

Milović: Treba ih napasti od prve minute

"Treba napasti Split. Ne smijemo im dopustili lagodnu igru, primijetili smo da se mnogo momčadi protiv njih povuče i onda se dogodi najgore. Mi ih moramo visoko pritisnuti, kao da igramo na Poljudu. Ako damo svoj maksimum i budemo imali svoj dan, možemo pobijediti", rekao je Milović.

"Splitu je veliki nedostatak što u prvoligaškom životu nema pobjedu nad Hajdukom ili Dinamom. Sigurno se nadaju pobjedi, ali naš je cilj prekinuti njihov domaći niz uspjeha", dodao je.

Blažević: Hajduk ima bolju momčad

Sličnog razmišljanja je i vratar reprezentativnog kalibra Goran Blažević...

"Očekujem čvrstu, prvenstvenu utakmicu u kojoj će bolja momčad pobijediti, a vjerujem da bismo to mogli biti mi", istaknuo je.

"Teško je govoriti o prednostima jedne ili druge momčadi. Kada izuzmemo dva braniča Splita koja nedostaju, Hajduk ima za nijansu kvalitetniju momčad", spremno će Blažević.

Andrijašević: Gradski derbi sa Splitom postao je nešto posebno

A evo što kaže jedan od najboljih igrača Bijelih ove sezone - Franko Andrijašević.

"Ovi susreti nisu više obični, ovo su postale posebne utakmice. I mi i Split stvaramo dosta šansi, smatram da će biti dobra utakmica za gledatelje", rekao je mladi veznjak Hajduka.

"Split od kada je ušao u prvu ligu ima dobre rezultate, nije to više kao prije, sada se radi o jednom pozitivnom nadmetanju, prije se na ovu utakmicu nije gledalo s tolikim žarom, ali to je dobro za nogomet", dodao je.

"Ukoliko se dobro postavimo, nitko nam ne bi smio napraviti probleme", dodao je za kraj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.