Mecena Volpi napustio Pro Recco: Što će biti s Primorjem i Rijekom?

GABRIELE VOLPI šokirao je sve u Pro Reccu. Vaterpolski mecena se povlači iz kluba kao i njegovi Simone i Mateo koji su na dužnosti predsjednika i potpredsjednika.

Nizozemska fondacija Social Sport preko koje se financirao Pro Recco je nakon odlaska obitelji Volpi objavila da se i ona povlači iz talijanskog i europskog vaterpola.

Volpi je odluku donio nakon razočaranja ponašanjem LEN-a i FIN-a, neprijateljskim stavom većine ostalih klubova, ograničenjem broja stranaca u talijanskom prvenstvu te neosnivanjem Superlige.

"Gabriele i njegova obitelj napravili su ovu bolnu odluku zbog razočaranja posljednjih godina posebno od strane LEN-a, FIN-a i negativnog stava većine klubova u Italiji i Europi. Želimo sve najbolje Pro Reccu", stoji na stranici kluba.

Ova odluka je ogromni udarac za talijanski vaterpolo i Pro Recco u kojeg je Volpi uložio velik novac kako bi napravio "najbolju momčad u povijesti vaterpola". No, nameće se pitanje što će biti s Primorjem i Rijekom, momčadima koje 70-godišnji bogati naftaš također financira.

S Kantride poručuju da Volpijevo povlačenje iz vaterpola na njih neće utjecati. Napominju da sa Social Sport povukao iz vaterpola, ali da u Rijeci i dalje sve ostaje po starom.

A Primorje? Volpi je preporodio Riječane koji su prošle sezone igrali finale Eurolige, prvenstva Hrvatske i Jadranske lige. Osim toga, na u reprezentaciji Hrvatske na Olimpijskim igrama će pet igrača biti iz Primorja. Sve bi se trebalo znati za koji dan kada se predsjednik Predrag Sloboda vrati iz Nigerije i porazgovara s Volpijem.

Barać: Za Primorje neće biti problema

No, kapetan Primorja i Hrvatske Samir Barać smatra da odlazak Volpija iz Pro Recca neće utjecati na stabilnost Primorja.

"Mislim da neće imati negativni utjecaj. Predrag Sloboda je glavni i izvrši čovjek u Primorju. On je već dugi niz godina nositelj svih promjena u našem klubu i vjerujem da neće biti nikakvih problema", rekao je Barać na Novi list.

Ovo bi zapravo mogla biti prilika za Primorje jer će odlazak Volpija uzdrmati Pro Recco.

"Naravno da me to iznenadilo jer nema puno takvih osoba u vaterpolu kao što je Volpi. Šteta što je napustio veliki klub. Napredak je vezan uz novac, a on ga je donosio. Puno je pomogao što se tiče razvoja vaterpola. Dizao je ugovore, brinuo se za igrače...", napominje Barać.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.