Marion Bartoli pobjednica Wimbledona!

Foto: Guliver Images/Getty Images

FRANCUSKINJA Marion Bartoli u finalu ženskog dijela turnira Wimbledona pregazila je svoju suparnicu Njemicu Sabine Lisicki sa 6:1, 6:4. Inače, francuskoj tenisačici ovo je prvi grand slam naslov u karijeri.

Što se tiče meča, bilo je vidljivo da je umor u potpunosti dotukao mladu Njemicu Lisicki, koja je na putu do finala svladala neke od najboljih tenisačica današnjice. U osmini finala izbacila je Serenu Williams, a zatim se preko Kanepi i Radwanske plasirala u finale gdje je upisala težak poraz.

Bartoli je trebalo svega 1 sat i 23 minute igre da dođe do pobjede u svom drugom finalu Wimbledona. Kako će meč završiti mogli smo vidjeti već u prvom setu kada je francuska tenisačica osvojila šest uzastopnih gemova. U drugom setu, Lisicki je pružila otpor tek pred kraj meča pri rezultatu 5:1, ali Bartoli je u posljednjem gemu dodala gas i došla do naslova bez izgubljenog poena.

Bartoli zaradila 2.4 milijuna dolara

Nova pobjednica Wimbledona bila je izvan sebe nakon finalnog meča.

"Znam kako se Sabine sada osjeća, ali sigurna sam da joj ovo nije posljednje finale Wimbledona", rekla je Bartoli, koja je prije šest godina izgubila u finalu od Venus Williams.


"Sanjala sam ovaj trenutak toliko dugo. To je bio moj san od malena", nadodala je Bartoli, koja će osim bodova na WTA ljestvici dobiti i 2.4 milijuna dolara.

S druge strane, Lisicki će inkasirati 1.2 milijuna dolara.

"Žao mi je. Bartoli se odlično snašla i jednostavno nisam imala šanse", poručila je Lisicki.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.