Luka Peruzović peti put na klupi Charleroija!

Foto: AFP

"NE MOŽETE me otjerati, koliko se ja puta mogu vratiti", moto je nekih hrvatskih terenera u HNL-u. Ali, priča Luke Peruzovića i belgijskog prvoligaša više je romantična.

Klubu u kojem je počeo inozemnu trenersku karijeru opet ne ide. Charleroi prošle je sezone osvojio drugu ligu, a ove je na 11. mjestu prvog razreda belgijskog nogometa. Nakon odlaska trenera Yannicka Ferrere, Peruzović je peti put u karijeri preuzeo klupu Charleroija kojeg će sigurno voditi do kraja sezone.

Legendarni igrač Hajduka i Anderlechta u vrijeme Tomislava Ivića u belgijskom je klubu posljednjih mjeseci obavljao funkciju tehničkog direktora, ali nužda ga je natjerala da se vrati na teren u 61. godini života.

I belgijski novinari sa zanimanjem su popratili njegov povratak te napisali kako je "najružniji grad u Europi", kako je Peruzović nazvao Charleroi, peti put zaveo hrvatskog stručnjaka.

Isti je klub vodio 1991/1992., 1995/1997., vratio se 1999. i još jednom nakratko 2011. godine. U međuvremenu je vodio Anderlecht, Genk, Marseille, G`birligi, Standard Liege, Al-Sadd, reprezentaciju Bahreina i tuniški CS Sfax.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.