"Ljudi će znati nagraditi našu pobjedu u Barceloni. Neka dođu u Arenu"

"IMALI smo i jače momčadi kad smo gubili u finalima Lige prvaka, ali ovi mladići su zajedno s trenerom pokazali da je sve moguće. Hvala Bogu da smo počeli brisati povijest", rekao je direktor rukometaša Croatia Osiguranja Zagreb Bartol Kaleb na današnjoj press konferenciji koja je počela minutom šutnje za splitskog novinara Milorada Bibića i prvog izbornika naše vaterpolo reprezentacije, Duška Antunovića.

"Iako nisu imali puno dodira s našim sportom, s njima smo bili jako povezani i obojicu smo ih respektirali", poručili su iz redova hrvatskog prvaka.

Iako u subotu u Arenu stiže Schaffhausen (utakmica zbog naredbe EHF-a počinje u 20:30 umjesto u prethodno planiranih 20:15), glavna tema bila je Barcelona, koju je Zagreb proteklog vikenda uspio pobijediti prvi put u svojoj povijesti.

Kaleb: Medveščak je dobio Ledenu, Cedevita "dvojku", a mi idemo igrati u Varaždin. Žalost Grada, žalost Države...

"Posebno mi je drago da se, nakon slabe igre u Švedskoj gdje smo razočarali, dogodio zaokret. Povijesna utakmica i pobjeda nad aktualnim prvakom Europe. Na kraju dvoboja čestitali su nam njihovi bivši igrači i Uprava kluba, kojima sam poručio da su sami krivi za poraz, jer kad su naši stigli u dvoranu dan ranije na trening, ona je bila zauzeta i nisu mogli trenirati", ponosno će Kaleb, koji se požalio na tretman CO Zagreba u Gradu:

"Medveščak je dobio Ledenu dvoranu, Cedevita dvoranu 2 Doma sportova, a mi nemamo gdje igrati utakmicu SEHA lige koja bi bila adekvatna za televizijski prijenos. Stoga ćemo 11. ožujka u Varaždinu igrati protiv Metalurga iz Skoplja. Žalost Grada, žalost Države, a pričamo o nekakvoj rukometnoj tradiciji."

Obrvan: Trebala nam je jedna onakva pobjeda kao u Barceloni, dokazali smo da svakog možemo dobiti

Trener Ivica Obrvan spušta euforiju: "Ne bih od te pobjede sad radio spektakl, kao što sam govorio da ne treba praviti dramu zbog poraza u Švedskoj, gdje me neugodno iznenadila naša izvedba. Barcelona nije, kako se govorilo poslije utakmice, ušla opušteno. Možda su mislili da će biti lagano, ali na zagrijavanju su išli maksimalno, kao i u trenucima dok su nas pokušavali stići. U svakom slučaju, ta utakmica je vrlo važna, trebao nam je takav jedan trijumf. Nismo se obazirali na suce, a pobjedu smo, kao i sreću koja nas je pratila, zaslužili našim pristupom. To nam mora biti vodilja, svi protivnici su od krvi i mesa, ali dokazali smo da možemo svakog pobijediti", kazao je Obrvan, koji i dalje muku muči s ozljedama:

"I protiv Schaffhausena neće biti Balića, a nevolja je sad što je Kopljar ozlijedio rame. Tonči Valčić je bolje, bio je odličan u obrani u Barceloni, ali on nam nedostaje u napadu, a ja kao trener ne znam dokad će se vući njegova ozljeda. Drago mi je u svemu tome da je Gojun kvalitetno odgovorio u napadu", dodao je trener zagrebaša, kojeg smo upitali za tajnu uspjeha u Kataloniji, gdje su godinama teško stradavale i jače momčadi Zagreba:

"Ne znam što bih rekao, Barcelona je stvarno mega-momčad, i po meni su oni uz Kiel najjači u Europi. Kada igrate za Barcelonu ni u jednoj utakmici se ne smijete opustiti, to dovoljno govori kakav su oni klub. Mislim da je ovaj put presudila naša timska igra, trenutak inspiracije", istaknuo je Linci, koji nabrijava svoje igrače iako Zagrebu utakmica sa Švicarcima ništa ne znači (u nekoj ludoj teoriji još bi mogli biti prvi, ali to podrazumijeva poraz Barcelona od Savehofa s 20-ak golova razlike):

"Schaffhausen stiže uzeti treće mjesto, bore se sa Chamberyjem, ali ne zanimaju me ni njihove ni želje Francuza. Nadam se velikom broju ljudi, da će Arena biti dobrano ispunjena nakon slavlja u Barceloni. Što se tiče ždrijeba osmine finala (utorak op.a.) kombinacije su svima poznate, ali ne želim iznositi bilo kakve želje ili prognoze. Samo neka bude zdravlja", poželio je Obrvan.

Kopljar: Nezgodni smo, to je naša najveća snaga

Marko Kopljar odličnu partiju u Barceloni platio je ozljedom ramena: "Dan nakon utakmice sam se probudio, uhvatilo me je rame, došla je ozljeda, ni sam ne znam kako. Ali, ne bih se ja puno vraćao na tu utakmicu. Bit će teško sa Švicarcima i oni su sada u prvom planu", rekao je član idealne sedmorke nedavno završenog Europskog prvenstva u Srbiji:

"Pritisak je veći, ali to je i normalno sada. Pozitivno to djeluje na mene, zna se dogoditi da u takvim situacijama igrači daju možda i više od onog što je realno. Ima nas dosta dobrih u klubu, skupina vanjskih igrača je jako nezgodna, i to vidim kao našu najveću snagu", naglasio je 210 centimetara visoki Požežanin.

Jović: Prije 15-ak godina smo imali kompleks Barcelone

Sportski direktor Božidar Jović na koncu se osvrnuo na veliku pobjedu u Barceloni:

"Ne mogu vam dočarati kako je bilo u loži poslije utakmice, 20 godina sam u klubu, a nakon što smo ih dobili osjećaj je stvarno bio pravi. Ponosan sam na to što sam bio dio kluba u tako velikom trenutku, ali nemojmo živjeti u zabludama, sezona nije gotova i pravi izazovi nas tek očekuju. Imamo igru, imamo momčad, a pokazali smo da možemo i bez Balića, iako ćemo s njim biti još jači. Mi kao momčad ne ležimo Barci, jesenas smo ih u Zagrebu imali u šaci, ali smo izgubili golom razlike. Što se tiče finalnih okršaja s kraja 90-ih, bili smo i mi dobra momčad, ali možda smo imali mali kompleks Barcelone, kao što je Celje imalo kompleks Badela", zaključio je Jović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.