Lagerback: Ne vjerujem da Kovač ovako brzo može popraviti atmosferu u momčadi!

Foto: Guliver Image/Getty Images

KADA je Lars Lagerback preuzeo Island bili su lošije plasirani od Lihtenštajna, a sada će njegovi izabranici igrati dokvalifikacije za Svjetsko prvenstvo protiv Hrvatske.

"Ne žalim se. Islandski nogometni savez nije najbogatiji, ponekad naša putovanja ispadnu nespretna zbog toga, ali nema veze. Jednom smo u Londonu čekali avion za Cipar šest sati i nitko nije rekao ni riječi", otkrio je Lagerback koji je najveći uspjeh napravio sa Švedskom koju je odveo na pet velikih natjecanja zaredom.

"Islandski savez nije mi zadao nikakav cilj, nije bilo govora o dokvalifikacijama, ali ja nikada ne bih preuzeo posao da nisam vjerovao u uspjeh. Preuzeo sam ovu reprezentaciju zbog sjajne skupine mladih nogometaša", objasnio je švedski stručnjak čija je momčad u skupini E završila na drugom mjestu iza Švicarske.

Lagerbackova filozofija - jasan plan

Protiv Hrvatske Island nema što izgubiti...

"Naravno da ćemo biti jako razočarani ako ispadnemo na korak od Brazila, ali malo tko je očekivao od nas da ćemo stići ovako daleko", rekao je Lagerback i objasnio svoju nogometnu filozofiju.

"Imam plan, jasan plan. Sve dobre momčadi koje osvajaju titule, nebitno na reprezentativnom ili klupskom nivou, uvijek imaju jasnu ideju kako igrati nogomet. Ako se toga ne možete pridržavati, onda ćete teško postići nešto."

Gudjohnsen i Sigurdsson ključni igrači

Činjenica da ne govori islandski jezik Lagerbacku ne predstavlja problem.

"Puno igrača govori engleski jezik, a dosta ih razumije i švedski pa mogu komunicirati s njima. Kad sam nasamo s igračima pričam švedski, a u skupini uvijek engleski."

Ključni igrači reprezentacije su legenda Eidur Gudjohnsen i najbolji igrač Gylfi Sigurdsson.

"Gudjohnsen dugo nije bio s nama zbog ozljede, ali se uspio vratiti. Veliki je profesionalac, pozitivna osoba i zna sve o nogometu. Sigurdsson je nevjerojatno dobar nogometaš, prije svega timski igrač."

Atmosfera u hrvatskoj reprezentaciji je prilika za Island

Lagerback se osvrnuo i na novog hrvatskog izbornika Niku Kovača koji je uoči dokvalifikacija naslijedio Igora Štimca.

"Vrlo je teško znati kako će promjena trenera utjecati na našu igru protiv Hrvatske, ali imamo puno iskustva u takvim situacijama budući da su u ovim kvalifikacijama i Slovenija i Cipar i Norveška mijenjali izbornike. Kovača poznajem malo i ne vjerujem da može puno promijeniti kad ima samo četiri ili pet treninga do utakmice", rekao je Lagerback koji islandsku priliku vidi u narušenoj atmosferi u Hrvatskoj.

"Ono što znam je da Hrvatska ima tri poraza i jedan remi u posljednje četiri utakmice tako da atmosfera vjerojatno nije najbolja. To se jasno moglo vidjeti protiv Škotske, da igrači ne dišu kao jedan."

Island i Hrvatska prvu utakmicu igraju u petak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.