Lagerbäck: Bili smo tako blizu

Foto: Hina

HRVATSKA je s 2:0 sinoć na Maksimiru porazila Island i plasirala se na Svjetsko prvenstvo.

Lars Lagerbäck doveo je Island gdje nitko prije njega nije. Možda je mogao i više, ali protiv Hrvatske koja je istrčala sinoć na Maksimir nije imao što tražiti. Priznao je to i sam nakon utakmice.

"Razočaran sam jednako kao i igrači. Bili smo tako blizu plasmana na Svjetsko prvenstvo. No, bili smo nervozni, nismo bili pravi, pokušao sam ih probuditi, ali Hrvatska je bila odlična i pored njih smo izgledali još lošije", rekao je izbornik Islanda i nastavio:

"Nakon crvenog kartona smo se ponadali, ali pogriješili smo kod drugog gola. Protiv ovakvih ekipa se ne smiju događati takve pogreške".

"Posljednje dvije godine bile su fantastične, ovo je mlada momčad, napredovali smo od prošle godine i mislim da je budućnost islandskog nogometa svijetla", dodao je.

"Hrvatska je zasluženo pobijedila. Bili su bolja momčad, naročito u ovoj utakmici. Nema sumnje da su zaslužili otići u Brazil", rekao je nakon utakmice Ragnar Sigurdsson, igrač koji se "proslavio" izjavom kako ne zna tko je Mario Mandžukić pred prvu utakmicu.

"Vjerovali smo da će se utakmica okrenuti na našu stranu nakon isključenja Mandžukića, ali nisu nam dali prostora", dodao je branič Islanda.

Nakon utakmice Islanđane je rastužio i legendarni Eidur Gudjohnsen koji je objavio oproštaj od reprezentacije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.