Kovač: Nemamo što slaviti, čeka nas veliko finale protiv Meksika!

Foto: Hina

"HVALA na čestitkama, ali ja ih prosljeđujem igračima, oni doista nisu imali kisika za disati na ovoj sparini", odao je izbornik Kovač priznanje igračima nakon velike pobjede nad međusobno posvađanim i fizički sukobljenim Kameruncima.

Ipak, Kovač ne bježi od iskazanih slabosti: "Lošije smo otvorili utakmicu, imali smo nekoliko problema na lijevoj strani, ali to nije samo krivnja našeg lijevog beka, nego činjenice da nismo dovoljno pomagali Pranji".

Izbornik je Olićev gol potencirao kao prijelomnicu utakmice: "Zabili smo prvi gol, što je, kao što sam rekao, bilo ključ. Za razliku od utakmice protiv Brazila, ovdje smo iskoristili svoje šanse." Ali, nema spavanja na lovorikama: "Nemamo previše razloga za slavlje, jer čeka nas još puno posla, a onaj najveći za pet dana."

Hrvatska je uvjerljivo pobijedila, ali mora se priznati kako joj je s druge strane stajala "seoska momčad". "Kamerun nije bio pravi, ali moramo se zapitati zašto je to tako bilo. Zato što im moja reprezentacija nije to dopuštala. Ne bih htio omalovažavati ono što smo pokazali. Ova momčad ima snage nositi se s najboljima."

"S vjerom u vlastite mogućnosti protiv Meksika igramo veliko finale"

"Da, utakmica protiv Meksika naše je veliko finale, a u takvim utakmicama svatko želi pobijediti.O Meksiku ćemo puno pričati idućih dana. To je odlična, motorična, agresivna, okomita momčad, koja zna ugroziti Brazil. Ovo je jedna od težih skupina i to ćemo vidjeti u našoj sljedećoj utakmici. Pokazali smo pravo lice nakon nesretnog poraza, koji mi je ipak dao snagu i vjeru u moju momčad. Nadam se kako ćemo isto napraviti i za pet dana protiv Meksika."

Je li 4:0 protiv Kameruna za prvu hrvatsku pobjedu na SP-u nakon 12 godina, njegova najveća pobjeda u kratkoj trenerskoj karijeri?

"Ne znam je li ovo moja najveća trenerska pobjeda, jer smo i protiv Brazila odigrali taktički gotovo savršenu utakmicu, ali sve ovo je zasluga mojih igrača i mojih momaka. Sretan sam i ponosan što vodim tako sjajne igrače i ljude", hvalio je sve svoje izabranike, a posebno onog koji je proglašen igračem utakmice:

"Mandžukić je veliki igrač i veliki strijelac, koji diže momčad i koji ima gard što protivniku tjera strah"...

.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.