Kljaković-Gašpić s četvrtog mjesta kreće u finalni plov: "Napokon dobar dan"

Foto: Guliver Image/Getty Images

IVAN KLJAKOVIĆ GAŠPIĆ četvrti je uoči zadnjeg dana Europskog prvenstva klase Finn koje se jedri u francuskom La Rochellu.

Jos jednom je naš kormilar napravio podvig. Nakon diskvalifikacije radi preuranjenog starta prvog dana napredovao je iz dana u dan, da bi u zadnja dva plova uoči finala zaista odradio fenomenalan posao. U konkurenciji 101 kormilara prvi plov je pobijedio, a u drugom je bio peti.

"Danas napokon dobar dan, ali možda malo prekasno. Ipak, dobar je osjećaj znati da jedrim dobro i da je sve na svom mjestu. Malo mi je žao prošla dva dana, skupio sam nepotrebne bodove, ali i to je dio jedrenja. Sutra treba odraditi 'medal race', ako se kockice poslože možda ni postolje nije predaleko", izjavio je Kljaković Gašpić.

A do postolja, na trećem mjestu je Britanac Edward Wright, našeg predstavnika dijeli 15 bodova. Nije nedostižno, ali je pozamašan zadatak, trebat ce Gašpiću i malo sportske sreće.

Giles Scott, također iz Velike Britanije, osigurao je zlato više nego uvjerljivo. Drugi je Slovenac Vasilij Žbogar, koji je našem kormilaru nedostižan, ali nije Wrightu, što je podatak koji Gašpiću ide u prilog.

Plasman ostalih hrvatskih kormilara: 20. Milan Vujasinović, 40. Josip Olujić, 47. Tudor Bilić, 49. Nenad Bugarin, 80. Dan Lovrović.

Deset najboljih u subotu jedri plov za odličja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.