Katalonski mediji: Okrutna i grozna nepravda!

JOŠ nakon što ždrijeba četvrtfinala, kada su kuglice otvorile put prema velikom sudaru u Munchenu, španjolski mediji priželjkivali su Clasico na Allianz Areni. Sad kad je jasno da ništa od toga, razočaranje je golemo, naročito u Barceloni bliskim medijima - katalonskom Sportu i El Mundo Deportivu.

"Barca je kažnjena na najnepravedniji mogući način. Okrutno, grozno, nemilosrdno... Nijedan pridjev nije dovoljan koji bi opisao nevjerojatnu eliminaciju Barcelone od Chelseaja. Imala je Guardiolina momčad sve u svojim rukama, ali Chelsea je u ovih 180 minuta zabio tri pogotka i igrat će u Munchenu", "plače" Sport:

"Chelsea je igrao kukavički i jadno"

"Teško je objasniti kako je Barcelona ispala u dvije utakmice od kluba naspram kojeg je neizmjerno bolji protivnik. Chelsea se i na Camp Nouu postavio kao na Stamford Bridgeu - kukavički i jadno. Njihova ultra-konzervativna taktika dovela je do toga da su se branili sa svim igračima unutar ili ispred Čechova prostora. Nevjerojatno je da su uspjeli zabiti tri gola u ove dvije utakmice s tako malo napadačkih akcija, to je posebno bolno. Barcelona si je zakomplicirala život nakon što je s igračem više povela 2:0. Dogodila se ista stvar kao i u subotu protiv Reala, radost je kratko živjela, darovali su protivnika koji je doslovno bio na konopcima", pišu Katalonci, koji su očito Barcelonu odavno plasirali u finale:

"Paranormalno je kako je Barcelona ispala"

"Chelsea je učio iz iste skripte kao prije prve utakmice u Londonu. Dao je lopti Barci, koja je igrala i igrala, a onda bi oni napali. Neshvatljivo je kako je Barcelona ispala, gotovo paranormalno, sve se dogodilo kao na Stamford Bridgeu. Atmosfera na Camp Nouu bila je čarobna, unatoč teškom udarcu kojeg je tri dana ranije pretrpjela Barca. Navijači su bili strašni, svih 90 minuta su gurali momčad prema pobjedi, kao nikad dosad bili su 12. igrač. Nažalost, niti to nije bilo dovoljno", zaključuje Sport.



El Mundo Deportivo nije tako oštar: "Ponosni smo na ovu momčad! Dugo godina Barcelona nije pretrpjela takvu bol, pokušali su i dali sve, ali nisu mogli zabiti. Ovaj put nije bilo sreće, rezonira El Mundo:

"Kup kralja će staviti glazuru na sezonu sa četiri trofeja"

"Tužan je ovo kraj sezone koja je obećavala. Baš zbog toga ovo ispadanje boli, jer ova nas je momčad naučila na stabilan i neviđeni uspjeh. Barcelona je već postala europski div, a unatoč ovom porazu, nogometni svijet ju poštuje. Stvorili su uspješan model koji se temelji na izvrsnosti, s fair-playjem na kojem im svijet može zavidjeti. Ovaj poraz će ući u povijest, ali ova ekipa će rasti i opet pobjeđivati", piše EMD uz zaključak:

"Sada imamo priliku osvojiti Kup kralja, 25. svibnja igramo finale protiv Athletica. Ovaj pokal, koji je nekada služio za opravdanje nakon dugog razdoblja bez naslova prvaka, ovaj će put staviti glazuru na sezonu, u čijoj završnoj bilanci mogu biti četiri trofeja. Barca nije osvojila Ligu prvaka, ali ne treba dramatizirati - borili su se do kraja i nisu odustajali od svog stila. Navijači, ne brinite! Opet ćete uživati."

> Posljednji čavao u lijesu Barcelone: Chelsea u finalu nakon najveće utakmice u klupskoj povijesti!

> Torres: Nije bilo lijepo, ali ovo je jedini način na koji možemo izbaciti Barcelonu

> Sakrij se Leo: Messi najgori igrač utakmice!

> Uvjerite se: Terry je zasluženo dobio crveni karton

> Kartonirani Chelsea će u finalu igrati još gori bunker: U Munchenu bez četvorice iz prvog sastava!

> Katalonski mediji: Okrutna i grozna nepravda!

> Ljubav i moda: Hrvatski kompleks manje navijačke vrijednosti - obožavatelji "cige" i mrzitelji "hobita"

> Šok i nevjerica sjajnog Baneta: Ivanović od novinara doznao da neće igrati finale Lige prvaka!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.