Jurjević: Tužit ću one koji su suspendirali mene i Štimčeve pristaše!

Foto: Cropix

TOMISLAV JURJEVIĆ bio je ključna figura u kampanji Igora Štimca za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, koja je 2010. završila sramotnom skupštinom HNS-a na kojoj je Vlatko Marković pobijedio za jedan glas.

> Index doznaje: Nakon dvije i pol godine sud poništio skandaloznu Skupštinu i izbor Markovića!

Jurjeviću nije bilo dopušteno prisustvovati Skupštini iako je na to imao pravo, kako stoji u novoj predsudi splitskog Upravnog suda. Glas Mate Previšića time je bio neregularan, kao i cijeli izbor Markovića i njegove struje, koja i danas vlada pod likom Davora Šukera.

Igor Štimac odbio je komentirati slučaj prije utakmice sa Srbijom, a njegov tadašnji pravni zastupnik Ivan Brleković za Index je objasnio ovakav rasplet.

Tomislav Jurjević za HRT je rekao:

"Dobio sam rješenje od Upravnog suda u Splitu u kojem me izvješćuje da je presuđeno u moju korist, a to znači da se poništava rješenje Ministarstva uprave od 28. studenog 2011. kojim je priznat rezultat glasovanja u korist Markovića. Tadašnjem ministru Davorinu Mlakaru žalio sam se da takav ishod glasovanja nije regularan jer meni nije omogućeno glasovanje".

Jurjević je, kao i Štimac te niz drugih saveznika, suspendiran na dvije godine. Iako su neki pomilovani od strane Šukerove "vlade", dijelu nekadašnjih skupštinara suspenzija istječe tek ovog proljeća.

"Poduzet ću sve moguće mjere na iskorjenjivanju nezakonitih radnji iz sporta, a to znači i nogometa. Podnijet ću tužbu kojom ću tražiti kažnjavanje svih onih koji su nakon te Skupštine donosili odluke da se suspendiraju Štimčevi pristaše te da se raspusti NS Dubrovačko-neretvanske županije", dodao je Jurjević.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.