"Iznad Elfa je samo jedan upitnik - za koliko će riješiti pitanje pobjednika?"

"DERBI dužnika" najbolji je opis večerašnje utakmice Njemačke i Grčke u četvrtfinalu Europskog nogometnog prvenstva.

Grčki mediji razočarani su pisanjem njemačkih o tome kako treba izbaciti Grčku i s Eura i iz eurozone iako je njemačka kancelarka Angela Merkel jedan od najvećih zagovornika ostanka Grka u eurozoni.

"Ne dopustite im da nas izbace! Borite se i vratiti Grcima osmijeh na lice", piše grčki list Ta Nea.

"Recept za grčki uspjeh je ponoviti igru Italije iz 2006."

Kicker donosi zapažanje Alexisa Spyropolusa, grčkog novinara, koji upozorava Nijemce da su prerano upisali pobjedu.

"Ovo je prvi put nakon ere Otta Rehhagela da je momčad ujedinjena. Svi dišu kao jedan i spremni su poginuti na terenu jedni za druge", govori Spyropolus i dodaje:

"Jedini način da nas pobijedite jeste da se borite s nama. Mi nismo tehnički moćno poput Španjolaca ili Portugalaca, ali smo mnogo borbeniji. Recept za grčki uspjeh je ponoviti utakmicu Italije protiv Njemačke u polufinalu Svjetskog prvenstva 2006. godine.

"Za koliko minuta će Njemačka riješiti pitanje pobjednika"

"Vrijeme je da vas izbacimo", piše Bild aludirajući na izbacivanje Grčke iz eurozone i dodaje kako bi Grci ovog ljeta mogli doživjeti dva izbacivanja.

"Uoči utakmice Njemačke i Grčke postoji samo jedno pitanje: Za koliko minuta će Njemačka riješiti pitanje pobjednika? Jer u pobjedu Njemačke nitno ne sumnja. U prilog tome ide činjenica da dva najvažnija grčka nogometaša neće nastupiti. Kapetan Giorgos Karagounis i Jose Holebas će propustiti susret zbog žutih kartona", stoji u tekstu Bilda koji pravi poređenje između početnih jedanaest obje momčadi i konstatira kako su Nijemci mnogo bolji na svim pozicijama.

Samo su zaboravili da su 2004. godine i Španjolci i Francuzi i Portugalci imali bolju momčad, ali su Grci ti koji su se na kraju prvenstva radovali.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.